MADBLOG & LIVSSTIL

de-morke-maendDet har været en rigtig dejlig og afslappende søndag her. Det regnede fra morgenstunden og forblev gråt hele dagen. Sådan rigtig hyggevejr. Jeg har haft mig smidt på sofaen, med et tæppe godt rundt om og en kop varm kaffe inden for rækkevidde. Og så det aller vigtigste, nemlig en super god og spændende bog. Jeg er gået i gang med at læse “De mørke mænd” af Jens Henrik Jensen. Det er en helt fantastisk spændende bog, og det lige fra første side. Har man læst de tidligere bøger af ham, og været vilde med dem, bliver man bestemt ikke skuffet her.

Jeg er vist blevet sådan rigtig det man kalder doven i dag. Har i hvert fald slet ikke tænkt på aftensmaden, så da Jens foreslog rugbrød, var jeg ikke sen til at sige ja. Men en lille lun ret hertil, blev det nu til. En ganske sjov og lækker løgsuppe med låg.

logsuppe-laag-ost300 gr rødløg
smør
2 grene rosmarin
½ spsk mel
1 dl rødvin
3½ dl oksebouillon
1 tsk salt
1-2 laubærblade
1 tsk. sherryvinaigre

Skær log i tynde skiver og pil nålene af. I en gryde med lidt smør, svitses løg og rosmarin, til løgene er blevet helt bløde, brune og karameliseret. Der er nogen, der vil sige i “rigeligt smør”.  Det føles som lang tid, og man skal passe på, de ikke brænder på. rodlogDrys mel ud over og rør rundt. Kom resten af ingredienserne ved, og lad det simre sagte ca. 20 min mere. Smag evt. til med mere vinaigre og krydderier.

25 gr gær
2 dl vand
1 tsk salt
1 tsk spidskommen
1 hvidløg, helt finthakket
ca. 250 gr mel
æg til at pensle med
revet ost

Bland det hele til dejen sammen, undtagen æg og ost, og lad det stå og hæve ½ time. Del dejen i 4 boller og rul/træk dem ud så de passer over skål eller kop hvor suppen skal i.

Kom den afkølede suppe op i 4 ildfaste små forme/kopper. Smør lige kanten udvendig med lidt olie, der hvor dejen kommer ned. Læg låget på og smør med sammenpisket æg og drys med lidt revet ost. Jeg stak lige et par huller i dejen, så dampen kunne komme ud.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min eller indtil låget er pænt brunt og osten bobler.

Lad den stå lidt inden den serveres, – suppen er rygende varm og smager bedst når den lige kan spises 🙂

fransk-logsuppe

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter