MADBLOG & LIVSSTIL

Håndmikser fra White Away

Annonce3Lige inden jul, kontakte White Away mig for at teste en håndmixer. Jeg sagde ja, og lovede at teste maskinen når julebageriet var overstået. Det kan man vist godt sige, at det er nu. Så nu må tiden være til at teste og skrive hvad jeg mener om den flotte køkkenmaskine.

gastronomiqe-haandmixer

Gastronomique håndmixer er en flot mixer. Blank og smuk, som udstråler kvalitet. Men er det så også kvalitet?
Jeg var lidt skeptisk, for med kun 300W kunne den så klare en mere fast dej uden at blive meget varm og springe rundt i hånden på mig.

Håndmixeren har en rigtig god ledning, spiralledning, så man kan trække den ud efter behov. Til opbevaring, er der en boks, hvor piskeris og dejkroge kan være i, sammen med ledningen, når man sætter mixeren øverst. Jeg skulle lige finde fidusen, så det hele kunne være der, men nu fungerer det rigtig fint. Ret rart, så det altid er samlet og ikke ligger og roder rundt i skuffen.
Øverst er der en tænd og slukke knap, og så er der et display, så man  både kan se hvilket trin man er på, og hvor lang tid man har pisket. Især det med tiden, har jeg brugt flere gange.

gastromiqe-display

Maskinen er ret tung, og skal man piske i 10 min, bliver man lidt træt i armen. Jeg tænkte straks om et lille stativ kan laves, så mixeren kan stå i den og piske. Men mine "Storm P" idéer blev nu ikke gjort til virkelighed denne gang. Men håndmixeren, ligger godt i hånden, har et godt gummibelagt greb, der ikke sådan smutter ud af hånden. Ikke nogen rystelser når man kører på højeste trin. Og et stort plus - den er ret støjsvag. Man kan holde ud at høre på den.

Første gang jeg skulle sætte piskerisene i maskinen, tog det mig lidt tid. De skal sættes ret præcise i, ellers lykkes det ikke. Men da jeg fandt ud af det med hakker der skal passe sammen, gik det fint.
Både piskeris og dejkroge er solide og kraftige, og jeg er ikke i tvivl om, at de ihvertfald kan klare en lidt tykkere dej. Men min første test gjaldt nu æggehvider.

haandmikser-mixer-piskeris

Æggehvider blev hurtigt pisket stive, jeg kørte også på højeste trin, men der var knap så meget luft i, som jeg kunne ønske mig. Anden gang forsøgte jeg derfor at sætte hastigheden ned til det halve, og så kom luften pludselig, og det blev næsten som jeg vil have det. Havde der været knæk og kugler på piskerisene, ville det helt sikkert være blevet helt perfekt, da det er min erfaring at disse ris pisker mere luft ind i massen. Men selvom piskerisene ikke er helt formet som jeg mener er bedst, kan man få en flot luftig æggehvide, flødeskum eller æg og sukker masse, så man kan sagtens leve med dem.

Med de forskellige hastigheder har man mulighed for at styre processen helt nøjagtigt - langsomt i starten og meget hurtigt tilsidst. Et plus til den opfindelse. Det er meget anvendeligt når man pisker noget der skal meget luft i. Brug kun halv hastighed her. Skal dejen blot røres hurtigt sammen, kan man fint køre på højeste hastighed, og så går det hurtigt. Men med de mange hastigheder, undgår man også mel og mælk over hele køkkenet, som man ellers kan risikere når man starter på for højt et trin.

Men hvad med en tykkere dej - kan det det?
Håndmixeren bliver ikke speciel varm. Da jeg pisker smør og sukker, griber den fint fat i massen og pisker uden de store "slag".  Også her er de mange hastighedstrin praktiske. Så den klarer fint en dej. Gærdej har jeg ikke prøvet, men kan næppe tro det giver problemer.

gas-10685

Alt i alt kan jeg kun sige, at Gastronomique håndmixer er en god maskine. Den pisker tilfredsstillende når man først lige får lært at bruge de forskellige hastigheder, ledningen driller ikke fordi den aldrig er længere end der er brug for, den er flot at have stående fremme og den er ret støjsvag. Minus er dog dens vægt, når man skal piske i længere tid, og et lille minus at den ikke har knæk og kugler. Isætning af piskerisene kan drille, men når man først kender maskinen, går det fint.
Med en pris på kun 499,-, får man en rigtig god og samtidig flot håndmixer, der pynter i køkkenet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *