MADBLOG & LIVSSTIL

I går lavede jeg saft, og kunne ikke nænne at smide kvaset ud. Det smagte egentlig godt, selvom alt saften var presset ud af det, og så tænkte jeg. I mens jeg tænkte var jeg ved at lave en salat med speltkerner, og da jeg var færdig med det, blev der en god dl. kerner til overs. Så var idéen der. Og det blev til en dejlig frisk dessert. Den minder faktisk om ris ala mande, bare i en sommerlig udgave. Arg selvfølgelig behøves man ikke lave saft, for at få kvaset. Jeg tror nemlig nemt, at man kan blande med mosede frisk hindbær istedet for. Eller man kan koge lidt hindbær med sukker og blande i.

hindbaer-ribs-dessert-13-2

1 dl fast og sødet mos af hindbær og ribs
1 dl kogte og afkølede spelt kerner
1½ dl. fløde

Pisk fløden til skum. Bland kerner og frugtmos i. Fordel i 3 små dessertskåle – og VUPTI – der er dessert. Pynt evt. med lidt kakaonips eller revet chokolade og et mynteblad. Jeg kunne også have kommet en anelse vanilje i, men synes egentlig den lidt syrlige smag stod så god alene. Og der var jo sukker i.
Ja jeg synes også det er godt til morgenmad – må man det? Måske jeg skal skifte fløden ud med yoghurt naturel, så må det absolut være et sundt morgenmåltid 🙂

Ultra kort indlæg i dag, men dem skal der også være nogle af.  Må I nyde tirsdagen og måske der er plads til en lille let dessert.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter