Jeg har ventet på nogle tallerkener de sidste par dage, og så har fragtmanden selvfølgelige været i dag, hvor jeg ikke var hjemme. Jeg troede egentlig han blot satte kassen af i døren, men istedet lå en seddel i postkassen at den kan afhentes på Fragtcentralen i Haderslev. Øv, men jeg må prøve og ringe til dem i morgen, og se om jeg kan lokke dem til at tage den med igen, for de har da helt sikkert en tur mere til Skærbæk i morgen eller overmorgen. Ellers må jeg afsted til Haderslev. Er der ikke også noget med en god café der 😉
Nå, men i dag blev det så ikke på de nye flotte tallerkener. Jeg glæder mig til at vise dem til jer, for de er flotte og maden præsenteres rigtig flot på dem.
I får lige billeder og opskrift på en salat med grønne bønner, som vi fik til aftensmad. Ganske enkel, men god. Nu lige mens jeg skriver, kommer jeg i tanke om, at i morgen kommer der et par kasser fra Årstiderne med frugt og grøntsager. Mums, det er altid skønne kasser. Så mon ikke det bliver til salat igen i morgen.
500 gr grønne bønner
1 rødløg
fetaost
purløg
1 lille håndfuld sesamfrø
2 spsk grov sennep
3 spsk hvidvinsbalsamico
1 dl olivenolie
Salt og peber
Bring en gryde med vand og lidt salt i kog, og kom bønnerne i. Lad dem koge 3 min hvis det er frisk bønner, er det frosne, skal de ikke have mere end 1 min. Beregn tiden fra vandet atter koger. Tag bønnerne op af vandet og overhæld med koldt vand. Så kommer den grønne farve rigtigt frem.
Imens de køler af, skæres rødløg i små tern, ligesom fetaosten skæres i små tern.
Læg bønner på et fad, fordel løg- og fetatern over. Bland sennep, hvidvinsbalsamico og lidt salt og per sammen. Hæld olien i en tynd stråle, mens der piskes flittigt, så den bliver tykkere. Smag til.
Hæld dressingen over salaten og slut af med et pænt drys klippet purløg og en lille håndfuld sesamfrø.