Bedstefar med skæg

Bedstefar med skæg – det er da et underligt navn til en kage, og jeg har ikke kunnet finde nogen forklaring på, hvordan/hvorfor den har fået det navn. Så er der nogen der ved det, hører jeg det gerne.
Og i bedstefars skæg, er der både hindbærmarmelade, kokos og marengs. Jeg kan så berolige jer med, at kagen smager meget bedre end de billeder man ser for sig af bedstefars skæg.

Min mor bagte den ofte, og på en eller anden måde, vækker kagen minder frem.

Men her kommer opskriften:

Bedstefar med Skæg
175 gr blødt smør
200 gr sukker
3 æggeblommer
270 gr mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk

1/2 – 1 glas god hindbærmarmelade
3 æggehvider
185 g sukker
185 gr kokos

Ovnen varmes op til 200 gr.
Blødt smør og sukker røres godt sammen, og æggeblommer tilsættes et ad gangen.
Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes i dejen skiftevis med mælken.
Kommes i en lille bradepande (30x30cm) og bages 15 min.

Imens laves toppingen.
Æggehvider piskes stive. Sukkeret kommes i, lidt ad gangen, mens der piskes. Når det er som fyldet i flødeboller, vendes kokos i.

Kagen tages ud af oven (når de 15 min er gået og kagen virker fast). Hindbærmarmelade smøres forsigtigt ud over den varme kage, og marengs med kokos kommes over.
Kagen sættes ind i ovnen igen, og bager helt færdig i 15 min mere.

Man behøves ikke være bedstefar eller have skæg for at spise kagen :)

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*