MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder affiliates links.
I dag har vi fået planlagt hvordan terrassen skal se ud, og hvor mange fliser der skal købes. Bliver nu dejligt med en terrasse med aftensol også. Haven er ikke så voldsom stor, men det er den tredje terrasse vi laver. Der skal være et sted med sol, på alle tider af døgnet.
Vejret har derimod ikke rigtigt kunne finde ud af det i dag. Det er egentlig ret lunt, men ind imellem kommer der et par enkelte dryp. Sådan en lørdag eftermiddag, skal man altså have en hvid chokoladekage, eller måske en ganske almindelig god chokoladekage. Jeg kom lidt lime i, som modspil til den ellers søde kage. Da kagen var færdig og jeg havde fået fotograferet, blev det lagt nogle stykker på en tallerken, og så gik vi over til naboen som lavede kaffen til. Palles special Galiano-kaffe. Den er god, kan jeg godt fortælle jer. Både kagen og kaffen blev godkendt, og vi fik skrævlet en hel masse.
hvid-chokoladekage-18-small

hvid-chokoladekage-01-small170 g hvid chokolade
150 gr hakkede mandler
125 g sukker
100 g smør
2 æg
125 g mel
½ spsk bagepulver
revet skal og saft af en lime

Flormelis til pynt

Hak mandlerne groft.Smelt chokoladen over vandbad, og smelt smør og sukker sammen i en gryde. Når chokolade og smør/sukker er smeltet blandes de sammen.
Kom æg og mandler i en skål og pisk det sammen. Tilsæt chokolade/smør-blandingen og både revet limeskal og lime saft og rør rigtig godt rundt. Vend tilsidst mel og bagepulver i dejen med en ske. Kom dejen i en 20 x 20 cm bageform, der er foret med bagepapir. Bages i en 190 grader varm ovn i ca. 20 – 25 min.

Tages ud og afkøles helt inden den skæres i tern og drysses med flormelis og evt. revet lime.

Kagen er god med en kop kaffe eller måske med et glas koldt hvidvin på terrassen.

hvid-chokoladekage-05-small
Her til aften ville vi grille. Og det gjorde vi også. Men da jeg tog den første mundfuld, kom de første store dryp. Hvad så? Ja op med parasollen, og så kan man nemt sidde udenfor selv i lidt regn. Det blev nu ikke til det voldsomme. Igen kun nogle store dryp. Men himlen er ret sort nu, så mon ikke vi skal have noget regn i nat. Det vil passe perfekt, for i morgen skal der nemlig såes det sidste i højbedene.
Både radiser og gulerødder er kommet fint op (salaten har en kat gravet om), og vi skal da også have salat, rødbeder og hvad eg nu ellers finder på.

Til sidst lige et billede af vores aftensmad. Grillet hvidløgsmarinerede svinekoteletter med smørdampede grøntsager.

grill

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter