MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder affiliates links

Så blev det fredag og weekend. Vi har ikke nogle store planer for weekenden, så det bliver lidt puslerier i haven, lidt rengøring og så ellers hvad vi har lyst til. Om det ender med grillvejr ved vi ikke, men det må vi se.

På arbejdet har vi stadig meget travlt. Da jeg startede for 7 år siden, var jeg eneste ansatte, og i dag sidder vi 6 mand på kontoret. Det giver mere “uro”, men også fordele, som at have nogen at sparre med og dele opgaverne med. Og vi fungerer rigtig godt sammen, så der er en god og afslappet stemning, selvom der er travlt og alle yder deres bedste. Det er faktisk igennem mit arbejde jeg er kommet i kontakt med Lea fra Søndernæsgård. Hun fik en hjemmeside lavet hos os, og en af gangene inviterede hun mig med på et kursus, Inspiration fra konserveringsmetoder. Det glæder jeg mig meget til, og I vil helt sikkert høre mere om det.

Men nu er det altså fredag, og vi skal have nye hvide asparges med mousseline sauce og rejer til aftensmad, og selvfølgelig et glas koldt hvidvin til. Bliver der rester af de hvide asparges, vil jeg lave en god tærte med dem i morgen.

asparges-mousseline-18-small
Jeg ville gerne have haft rømø-rejer til, men jeg orkede ikke at køre til Rømø for at købe dem. Så det bliver til helt almindelig rejer.

asparges-mousseline-16-small200 g rejer
10 stk. hvide asparges
3 dl vand
2 citronskiver
2 spsk smør

Mousseline sauce
3 æggeblommer
4 spsk citronsaft
1 tsk salt
200 g smør
1 dl piskefløde
lidt peber

Skræl de hvide asparges, og skær enderne af. Bring 4 cm vand i kog i en dyb pande sammen  med smør, citronskiver og et drys salt. Kog asparges i vand i 4-6 minutter, hvor efter de tages op, og dryp dem af på et viskestykke.
Smelt smørret langsomt til saucen. Den klarede smør hældes over i en skål, uden at vallen kommer med. I en gryde piskes æggeblommerne sammen med citronsaft og salt ved ganske lav varme, til det begynder at tykne. Tag nu gryden fra varmen, og hæld i smørret lidt efter lidt – langsomst i starten. Pisk kraftigt imens, så saucen ikke skiller.
Fløden piskes til let skum, og vendes ganske forsigtigt i sovsen.

asparges-mousseline-15-small

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter