• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Krydret Hokkaidokage

Krydret Hokkaidokage

Udgivet: 29. sep. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Efteråret har vist sig fra den våde side i weekenden. Virkelig en kontrast til sidste weekends sol og varme. Det har bare regnet og regnet, så det var lige vejr til indendørsaktiviteter i køkkenet. Det var der så nogen der synes var super lækkert, især da der kom kage ud af det 🙂

[ingredients title="Krydret Hokkaidokage"]
1 springform

  • 3 æg
  • 300 gr sukker
  • 1½ dl neutral olie
  • 200 gr hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt nellike
  • ½ tsk salt
  • 250 gr revet hokkaido / græskar

Citroncreme

  • 1 dl piskefløde
  • 150 g hakket, hvid chokolade
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron

Fyld og pynt

  • 1½ dl fløde pisket til skum
  • 150 gr god chokolade smeltet med 30 gr smør
  • revet skal af en citron
  • frysetørret hindbær eller hakkede valdnødder

Pisk og sukker skummende og let. Vend forsigtigt olien i, så det blandes.
Bland mel med krydderier og den revne hokkaido eller græskar, og vend ligeledes forsigtigt i æggemassen. Æggene må ikke miste deres luftighed.
Kom dejen i en smurt eller bagepapirbeklædt springform, og bag kagen midt i ovnen ved 190 grader i ca. 45 min.

Lad kagen køle helt af, inden den skæres over. Bedst er det at lade den stå i køleskabet til næste dag.

Citroncreme:
Hak chokoladen fint og kom i en skål. Varm fløden op til kogepunktet (den må ikke koge) og hæld den over chokoladen ad et par gange, mens der røres godt rundt, så chokoladen smelter. Tilsæt citronsaften(max en lille ½ dl.) og skallen. Afkøl cremen og sæt skålen i fryseren en times tid. Når den er godt kold og begynder at stivne, piskes den igennem, inden den smørres ud over den ene kagebund.

Pisk resten af piskefløden til skum, og fordel så meget du synes du vil have i kagen henover citroncremen.
Cremen kan også blandes med flødeskummet, hvis du synes den er for tynd, eller det er nemmere. Eller du kan nøjes med flødeskum tilsat revet citronskal. Jeg tror faktisk også , at det vil smage rigtig godt med citronfromage imellem.

Læg den anden bund over, og lad kagen hvile mens du smelter chokolade og smør til overtræk.

Smør kommer jeg i, for at chokoladen ikke bliver hård og umulig at skære i.

Fordel den smeltede chokolade over kagen og pynt med revet citronskal, frysetørret hindbær eller hakkede nødder.

[/ingredients]

Det er en  krydret kage, og husk på, at smagen træder endnnu mere frem dagen efter, hvor den rigtig har trukket krydderierne. Kan kan selvfølgelig også laves som muffins og spises uden creme,men jeg synes den let syrlige smag giver det perfekte kant til smagen.

Har du ikke græskar eller hokkaide, kan kagen også bages med revne gulerødder, eller en blanding af gulerødder og æbler.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Solbær til marmelade og syltetøj

Hvor er der dejligt i Bøgeskoven

Flotteste efterårssuppe

Fastelavnsboller med remonce og kaffecreme

En uge med oprydning.

Salat to Go

Persillepesto med hytteost

brændende kærlighed med rødbeder

Brændende kærlighed med rødbeder

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.