MADBLOG & LIVSSTIL

Hindbærdessert

Selvom jeg godt kan lide de forskellige årstider, er sensommeren sådan lidt trist. Det er her vi skal forberede os på, at der snart er efterår, og det er ikke kun de smukke solskinsdage, hvor vi kan nyde de flotte efterårsfarver i naturen. Regn, rusk og blæst hører også med. Så derfor har jeg i dag forkælet os med lidt sommer, i form af en dessert, der virkelig smager af sommer og sol.
Som et lille ekstra element, tilsatte jeg små overraskelser. Det er nemlig en dejlig oplevelse, når du spiser hindbærmoussen og samtidig får en tangperle med den sødeste smag af jordbær i munden. Sådan små smagseksplosioner i munden.

Jeg ved nok, at Jordbær tangperlerne ikke kan købes endnu. Men du har 2 muligheder. Enten kan du gemme opskriften til du kan købe tangperlerne med jordbær, eller du kan lave den nu, og bruge hakket chokolade i stedet for. Du kan også bruge både friske og frosne hindbær.

Konsistensen er helt perfekt til dessert, men vil du bruge den i f.eks. en kage, skal du tilsætte et par husblads mere.

[ingredients title="Hindbærdessert"]
4 -5 små portionsglas

 • 220 gr hindbær
 • 2½ dl fløde
 • 80 gr sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 3 blade husblads
 • saft af en lille citron
 • 1 glas Jordbær Tandperler eller 50 gr hakket chokolade
 • Pynt:
  2 dl fløde pisket til skum, makroner og lidt Jordbærperler og/eller chokolade

Kom hindbær i en gryde med sukker, vaniljesukker og citronsaft og kog i ca 15 min. Tag gryden af varmen og blend den til en jævn mos. Du kan evt. komme den gennem en si for at si kernene fra, men jeg synes ikke det gør noget, at der er lidt knas i.
Lad hindbærmosen køle af.
Pisk fløden til skum og vend den afkølede hindbærmos godt sammen med flødeskum.
Vend forsigtigt jordbærperlerne eller chokoladen i, og hæld op i portionsskåle.

Pynt med flødeskumstoppe, Jordbær Tangperler, evt. makroner og revet chokolade

[/ingredients]

Hvis du vil lave de aflange desserter med chokolade, er det ret nemt. Du skal blot have en forme (med hul både for oven og for neden), lidt kraftig bagefolie strimler og en lille smulle tålmodighed.

Klip foliestrimlerne til, så de passer i omkredsen af dine forme. Der skal være 2 strimler pr. kage.
Fór formene med en strimmel, så den sidder hele vejen rundt indvendigt. Stil formen på et fast underlag og fyld op med mousse. Stil i køleskabet indtil de er helt stivnet.

Tag formen forsigtigt af og pil langsomt foliestrimlen af.

På de resterende rene strimler, smører du et tyndt lag smeltet chokolade. Helt ud til kanten. Lad Tag forsigtigt hver strimmel og fold rundt om din mousse. Chokoladen skal vende ind mod moussen, så den kan "klistre" fast. Lad folien sidde indtil chokoladen er helt stivnet - kom gerne i køleskabet en god times tid inden du piller det af.

Mere indhold til dig

En reaktion

 1. du har vist glemt noget med husblas hvornår det skal i, jeg kan godt selv finde ud af det men måske ikke alle 😉
  Hilsen Jette

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *