MADBLOG & LIVSSTIL

Sommerferien 2020

For mange har sommerferien nok været en del anderledes end den plejer at være. Coronaen har ændret mange planer, men derfor behøves de bestemt ikke være dårligere. Vi havde tænkt, at vi skulle til Gdansk i Polen i år, men vores samvittighed sagde, at det kunne vi nemt vente med til næste år. Det er jo ikke en katastrofe, at skulle springe en udenlandsferie over for et enkelt år. Kom jeg hjem med en smitte, ville jeg aldrig kunne tilgive mig selv, og da slet ikke hvis jeg smittede andre, bare fordi jeg kun tænkte op mig selv. Jeg ved nok, at mange alligevel er taget afsted, men der er jeg ikke helt enig. Men det behøves vi så heller ikke at være.
For mig er det vigtigste at vi passer på os selv og hinanden, og så er Danmark et dejligt land, hvor de færreste har set alle afkroge. Så nu er muligheden her, samtidig med at vi kan støtte op om dem der har været ramt af manglende indtjening i forårs-månederne.

Vi har været på nogle småture i vores ferie, og I den sidste uge får vi besøg af vores lille familie fra Aarhus.
I denne uge har vi været et par dage i Horsens, en by som er inde i en rivende udvikling. Jeg har altid tænkt Horsens som der, hvor statsfængslet ligger, og hvor der afholdes en masse koncerter.  Men der er jo faktisk en fantastisk by bagved 🙂 Ej det er nok at sætte det på en spids, men jeg har ikke haft noget at forbinde byen med tidligere. Nu skal vores søn og svigerdatter til at bygge hus lige udenfor Horsens, så nu skulle byen da opleves. Og vi er blevet meget positive overraskede.

For en livsnyder som jeg, er Latinerkvarteret jo et skønt sted, og når vi så også var så heldige at kunne leje en Hotellejlighed midt i gaden med de spændende caféer og restauranter, kunne det jo ikke være andet end nogle gode dage. Lejligheden, der ligger ovenpå Restaurant Møhr, og også ejes af dem, var helt speciel. En flot renoveret lejlighed med designermøbler og smagfulde finesser. Og med en lille altan med udsigt over byens tage, kunne det da ikke være et bedre sted at indtage morgenkaffen. Den kan jeg varmt anbefale, hvis du mangler overnatning i byen. (Hotel Møhr).

Der er mange steder at besøge, men med kun 2 dage, måtte vi vælge. Fængslet har vi tidligere besøgt, så denne gang faldt valget på Danmarks Industrimuseum. Det var en rigtig god oplevelse, og gennem mange små udstillinger, fulgte vi produktions danmarks udvikling fra tidlig industrialisering til velfærdssamfundet i dag. Vi havde "frygtet" at der var mange besøgende, men der var god plads, og kun enkelte steder vi lige skulle vente kort til der var plads. Kommer du til Horsens, er det virkelig et besøg værd.

Rundt om havnen skulle vi jo også. Horsens er som mange andre steder, også ved at lave en lille by i byen, ved at udnytte havnearealerne. Der skyder rigtig mange bygninger med lejligheder op her, og senere vil der også komme restaurant, dagligvarebutikker og meget andet. Udsigten er jo fantastisk, og helt uden ved vandkanten kommer arealer hvor man kan sidde og hygge sig. Det bliver et flot område, eller områder.
En gåtur i Horsens i de gamle havnegader er også spædende. Man kan næsten fornemme stemningen som den var tidligere.

Et par, eller flere besøg på caféer var der bestemt også tid til. Vi fik bla. en super god Tapas hos "GranBar", som ligger midt på den flotte brede gågade. Super lækker Tapas med rigtig gode råvarer, udendørsservering på gågaden, sol. kold hvidvin og en frisk og venlig servering. Kan en frokost være meget bedre? Vi nød det ihvertfald, og lur mig, om jeg ikke skal have den igen en dag.

Lige ved siden af, ligger det kendte Jørgensens Hotel. Også her får du rigtig god mad - prøv deres Fish & Chips eller et stykke smørrebrød.
Bevæger du dig ned i de små gader, der kaldes latinerkvarteret, og ligger lige bagved gågaden, er der et hav af caféer og restauranter. Det er bare at vælge om du vil spise dansk, indisk, italiensk, eller måske nøjes med en is fra de lækre isbarer. Overalt kan du sidde udenfor og nyde det pulserende liv.

Her ligger også Café Grønnegade, som tilbyder mad til mindre priser, så alle har råd til at gå ud og spise en gang imellem. Et hyggeligt rustikt og lidt retro sted, der er velbesøgt.  Cafe Grønnegades mål er, at "tilbyde studerende, unge, nybagte forældre, socialt udsatte, hjemløse osv. mulighed for at få en caféoplevelse en gang imellem. Derfor er priserne skruet ned og flere støttetiltag i støbeskeen".

Når vi nu lige boede her i kvarteret, var det nærliggende at slutte dagen af med en kaffe og en drink under varmelampen hos "Gran", inden vi gik op i lejligheden.

Feriedagene sluttede selvfølgelig af med et smut til Aarhus, inden vi kørte sydpå igen. Vi skulle lige hilse på vores barnebarn Gry, og have lille Bodil (Mopse hunden) med hjem på ferie et par dage.

 

Mere indhold til dig

2 reaktioner

 1. Hej Ellen
  Har lige læst om din sommerferie i Danmark, bl.a om Horsens og Industrimuseet. Vi har også været der flere gange. Det er bare en perle. Læser ofte din blog, da jeg bliver inspireret af dine opskrifter.
  Venlig hilsen
  Elsebeth ?

  1. Ej hvor sjovt. Det er faktisk ret spændende og større end jeg troede.
   Jeg er glad for, at du kan lide at læse med her.
   Hilse Ellen

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *