MADBLOG & LIVSSTIL

Homemade kiks til osten

Jeg ved ikke helt hvorfor, men tomater og agurker i drivhuset har ikke givet det helt store i år. Vi har ellers plejet og passet dem, men planterne er bare ikke så pæne som de bør være. Derimod er mine Ananaskirsebær fine, og giver rigtig mange bær. Og så er de også lidt sjove.

Mine lækre ananas-kirsebær

I køkkenhaven har vi desværre været nødt til at dele squash og gulerødder med dræbersneglene. Et godt tips til at komme helt af med dem, modtages meget gerne.

I køkkenet derimod er jeg helt alene om at regere, og det var jeg også i dag hvor der blev bagt kiks. Jeg valgte at lave kiks uden helt så meget smag, fordi jeg synes osten (de skal spises sammen med lidt ost) kommer mere frem på den måde. Men det er helt op til dig, hvilken smag der skal i.

Jeg har brugt kamutmel, som jeg synes er en helt fantastisk melsort. Men der kan anvendes spelt- eller grahamsmel istedet for.

100 g kamutmel
100 g Ølands groft fuldkornsmel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g smør, blødt
1 dl mælk

1½ spsk Nigellafrø eller groft salt

Kom mel bagepulver, salt, smør og mælk i en skål og bland det sammen til en kugle dej. Er dejen for lind, tilsættes en smule mere mel. Læg kuglen i køleskabet 30 min.

Rul dejen tyndt ud og skær eller udstik kiksene. Pensl med vand og drys med nigellafrø eller saltflager inden de lægges på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 grader i ca. 5-9 min. Hold øje med dem, det går pludselig hurtigt, og de skal ikke være mere end lige gyldne, men selvfølgelig heller ikke bløde.

Sådan - så er der lune kiks til ostefadet.

Jeg blev helt grebet af det, så der blev eksperimenteret med kommeskiks også - og tro mig, de er også gode.

 

 

Mere indhold til dig

2 reaktioner

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *