MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg faldt over Louisa Lorengs kager, bagt med sorte bønner. Det skulle prøves, og jeg giver hende ret, – de er ganske enkelte super.
Jeg lavede opskriften lidt om, så det passede med det jeg havde, men jeg er sikker på, at resultatet er tæt på hendes. Og tænk helt at undgå mel i en kage. Den opskrift skal der bygges videre på.

muffins-bonner
Chokolade-hjerte-kidneybonnerChokoladeHjerter med Bønner
ca. 20 stk.
1½ dl kidneybønner
100 gr blødt smør
200 gr. farin
100 gr smeltet chokolade
2 tsk vaniljesukker
½ dl kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
4 æg

Bønnerne skal sættes i blød aftenen inden kagen skal bages. På selve dagen, hældes vandet fra, og de koges med nyt vand i ca. 1 time. Afkøles
Blend bønnerne (hvis du har en rest kogte bønner, skal der bruges 200 gr kogte) sammen med det bløde smør og farin, så det bliver en fin masse. Tilsæt æg, vaniljesukker, kakao, bagepulver og natron og bland det godt sammen. Tilsidst blandes den smeltede chokolade i dejen, og de er nu klar til at komme i forme. Det er en meget tynd dej, så jeg brugte en kande til at hælde den i formene.

Bages ved 190 grader i ca. 35 min. Mærk på dem, de skal føles bagte, så det ikke er flydende.
louisa-loreng-kager
Kagerne er gode nybagte, men dagen efter har de ligesom sat sig, og er bestemt ikke mindre gode. Måske nok lettere at spise uden at det smuldrer ud over det hele, dagen efter. Og så holder de sig friske flere dage, hvis alle da ikke er spist inden.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter