MADBLOG & LIVSSTIL

Sikke dog et vejr vi har haft i dag. Jeg har arbejdet hjemme, så der blev tændt lidt stearinlys, kom varm kaffe i koppen og så var det til at klare regn og blæst. Så længe jeg kunne sidde indendørs i varmen. Det er lige før jeg ønsker mig lidt sne, istedet for al den regn.

Linse_Suppe_10
Men sådan en rusk og regn kalder også på en varm suppe, så der var ikke så meget tvivl om, hvad aftensmaden skulle være i dag. Det skulle være en linsesuppe – der i konsistens minder om guleærter.  De røde linser bliver gule ved kogning, så kommer man ikke tomat i, kan det også ligne i farven.

Linse_Suppe_03Min Linsesuppe
2 spsk olie
1 løg
4-5 kartofler
3-4 gulerødder
1 god skive knoldselleri
1 tsk stødt koriander
½ tsk spidskommen
1 tsk stødt ingefær
2 tsk paprika
1 tsk chili
2 fed hvidløg
200 gr røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 l bouillion
salt og peber

Skær løg, kartofler, gulerødder og selleri i små tern og kom dem i en gryde med olie. Svits dem let. Kom krydderierne ved og brænd også dem let af.
Skyl linserne godt og kom dem i gryden sammen med tomaterne og vand. Lad suppen koge sagte i ½ times tid, gerne længere. Rør af og til, så det ikke koger fast på bunden af gryden. Bliver suppen for tyk, tilsættes mere vand.

Smag til med salt og peber og kom gerne flere grøntsager i inden servering. Server med godt brød til, eller med creme fraiche.

Må I få en rigtig god og varm onsdag aften!

Linse_Suppe_07

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter