• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Linsesuppe

Linsesuppe

Udgivet: 28. jan. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Sikke dog et vejr vi har haft i dag. Jeg har arbejdet hjemme, så der blev tændt lidt stearinlys, kom varm kaffe i koppen og så var det til at klare regn og blæst. Så længe jeg kunne sidde indendørs i varmen. Det er lige før jeg ønsker mig lidt sne, istedet for al den regn.

Men sådan en rusk og regn kalder også på en varm suppe, så der var ikke så meget tvivl om, hvad aftensmaden skulle være i dag. Det skulle være en linsesuppe - der i konsistens minder om guleærter.  De røde linser bliver gule ved kogning, så kommer man ikke tomat i, kan det også ligne i farven.

Min Linsesuppe
2 spsk olie
1 løg
4-5 kartofler
3-4 gulerødder
1 god skive knoldselleri
1 tsk stødt koriander
½ tsk spidskommen
1 tsk stødt ingefær
2 tsk paprika
1 tsk chili
2 fed hvidløg
200 gr røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 l bouillion
salt og peber

Skær løg, kartofler, gulerødder og selleri i små tern og kom dem i en gryde med olie. Svits dem let. Kom krydderierne ved og brænd også dem let af.
Skyl linserne godt og kom dem i gryden sammen med tomaterne og vand. Lad suppen koge sagte i ½ times tid, gerne længere. Rør af og til, så det ikke koger fast på bunden af gryden. Bliver suppen for tyk, tilsættes mere vand.

Smag til med salt og peber og kom gerne flere grøntsager i inden servering. Server med godt brød til, eller med creme fraiche.

Må I få en rigtig god og varm onsdag aften!

Mere inspiration

  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

kødboller med tomatsauce lady og vagabonden pastaret

Kødboller med tomatsauce - Lady og Vagabonden opskrift

Dhal - en nem lille ret

Portlands thriller med kaffe

Weekend med fodbad

Dadelkugler med Daim

Spidskål med bacon og rejer

Julemarked i Odense

Marineret Gris

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.