MADBLOG & LIVSSTIL

Svineskank med rodfrugter

Svineskank er noget jeg husker fra min barndom, hvor den blev brugt til sylte. I dag er det en rigtig herreret, tilberedt i ovn og med sprød svær.

SineSkank-tallerken

svineskank

1 svineskank
3 gulerødder
1 persillerod
2 skiver selleri
steakssalt fra Mariager Saltcenter

Skær skanken lidt op i den ene side, så sværen kan krænges ud, og intet ligger under skanken. Rids sværen i striber eller tern. Gnid den godt ind i salt og gerne timian.

I et ovnfast fad lægges de rengjorte grøntsager, der er skåret i mindre stykker, og ovenpå lægges skanken. Hæld lidt vand ved, og sæt i ovnen ved 120 grader i ca. 8 timer.
verDæk skanken til de første 4 timer, og tag det derefter af. Sværen må ikke blive for mørk, men dejlig sprød. Stegesoen kan med fordel bruges her.

Tag svineskanken ud når den er færdig, og lad den trække mens rodfrugterne tilberedes.
Si rodfrugterne fra fadet fra, og blend dem med Bamix. Brum brum, og der er en skøn rodfrugtepuré. Kom det i en gryde sammen med fløden og varm det hele godt igennem. Smag til.

Servér  kødet fra Svineskanken på en bund af rodfrugtemosen.

Jeg valgte at lave timianglaserede rodfrugter i stave og en salat af druer, æbler og spidskål og dressing af fromage fraiche og lidt ramsløgsennep i til.

Det er ikke sidste gang vi får svineskank, det smager fantastisk. Der skal eksperimenteres lidt med marinade og hvad den skal stege i. Men denne udgave er bestemt også god.

DSC_0026

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *