• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » 28 grader og Jordbærkoldskål

28 grader og Jordbærkoldskål

Udgivet: 9. jul. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det er varmt i dag, rigtigt varmt. Så varmt at man faktisk sveder bare man skal løfte kaffekoppen, og så er det slemt 🙂

Heldigvis er der altid køligt på arbejdet, så det er først når jeg skal hjem, at jeg rigtig opdager at det er varmt. Så det var med at komme i skygge under parasollen på terrassen i eftermiddags, og så orkede jeg rent faktisk intet andet end finde min bog og sidde og nyde sommeren og den svalende blæst der kom en gang imellem. Det er jo skønt at vi har sommer og kan sidde ude det meste af døgnet.

Men madlavningen bliver ikke så attraktiv når det er varmt, og appetitten er heller ikke så stor. I dag mente vi, at en omgang jordbærkoldskål kunne være fint. Og mon ikke der lige kan klemmes en is ned senere på aftenen.

1 l økologisk kærnemælk
1 l yoghurt natural
1 vaniljestang, kernerne
1 æggeblomme
6 spsk rørsukker
3 tsk citronsaft
500 gr rengjorte jordbær

Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til det er en skummende æggesnaps.
Kom halvdelen af jordbær og halvdelen af yoghurten i en blender og blend det sammen til en jævn masse.
Kom det op i en skål og pisk resten af yoghurt, æggesnaps og kærnemælk i og smag til med citronsaft og evt. mere sukker.

Æg kan udelades, og yoghurten kan erstattes af tykmælk.

Bland resten af de skiveskårne jordbær i koldskålen og sæt køligt til servering. Smager absolut bedst helt koldt. Hører du til dem, der skal have kammerjunkere til, så kan de også serveres til, ligesom der kan sættes en skål med flere jordbær på bordet.

Nemt og lækkert når det er varmt, ikk?

Jeg kan nemt forestille mig, at resten, der kom i køleskabet, bliver spist til morgenmad, sammen med noget müsli.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Snickers kage

Mandelboller

Torsk med Jordbærsalsa

Forret med tang og citron

Rømø Pølser og Kartoffelsalat

Koldskålsfromage med Rabarber

Kastanjer og små søde flasker

Honninghjerter fra Christiansfeld

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.