28 grader og Jordbærkoldskål

28 grader og Jordbærkoldskål

Det er varmt i dag, rigtigt varmt. Så varmt at man faktisk sveder bare man skal løfte kaffekoppen, og så er det slemt :-)

Heldigvis er der altid køligt på arbejdet, så det er først når jeg skal hjem, at jeg rigtig opdager at det er varmt. Så det var med at komme i skygge under parasollen på terrassen i eftermiddags, og så orkede jeg rent faktisk intet andet end finde min bog og sidde og nyde sommeren og den svalende blæst der kom en gang imellem. Det er jo skønt at vi har sommer og kan sidde ude det meste af døgnet.

Men madlavningen bliver ikke så attraktiv når det er varmt, og appetitten er heller ikke så stor. I dag mente vi, at en omgang jordbærkoldskål kunne være fint. Og mon ikke der lige kan klemmes en is ned senere på aftenen.

tallerken-koldskaal

koldskaal-lilla1 l økologisk kærnemælk
1 l yoghurt natural
1 vaniljestang, kernerne
1 æggeblomme
6 spsk rørsukker
3 tsk citronsaft
500 gr rengjorte jordbær

Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til det er en skummende æggesnaps.
Kom halvdelen af jordbær og halvdelen af yoghurten i en blender og blend det sammen til en jævn masse.
Kom det op i en skål og pisk resten af yoghurt, æggesnaps og kærnemælk i og smag til med citronsaft og evt. mere sukker.

Æg kan udelades, og yoghurten kan erstattes af tykmælk.

Bland resten af de skiveskårne jordbær i koldskålen og sæt køligt til servering. Smager absolut bedst helt koldt. Hører du til dem, der skal have kammerjunkere til, så kan de også serveres til, ligesom der kan sættes en skål med flere jordbær på bordet.

jordbaerkoldskaal

Nemt og lækkert når det er varmt, ikk?

Jeg kan nemt forestille mig, at resten, der kom i køleskabet, bliver spist til morgenmad, sammen med noget müsli.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*