• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Krydret kylling og 'jule'-ris

Krydret kylling og 'jule'-ris

Udgivet: 9. dec. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Selvom jeg har fået sådan et fint stativ med lys og skærm, skal der lige øves lidt i lyssætningen. Hvor skal den stå for at give mindst skygge, skal der kastes lys tilbage med en flamingoplade, og en hel masse andre ting. Jeg skal lige vænne mig til det, og finde det helt rigtige  for mig. Så billederne kan nemt være overbelyste lige for tiden, men bare vent - de skal nok blive bedre og gode til sidst 🙂

Jeg elsker at lave konfekt og julekager, men det skal jo ikke alt være sødt. Vi får også mad, sådan rigtig aftensmad. Jeg har i bladet 'Boligliv' set en opskrift med kylling og krydrede ris. Risene var krydret med kanel og kardemomme, så det lød ret spændende. Og nu hvor disse krydderier netop fast er fremme på køkkenbordet, var det nærliggende at prøve dem i det salte køkken også.

[ingredients title="Ingredients"]

  • 1 rødløg
  • 1 rødpeberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt kanel
  • salt og peber
  • 1 tsk. stødt kardemomme Skær løg og peberfrugt i mindre tern.
  • 2 dl brune økologiske ris
  • 4 dl vand50 g mel
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 500 g kyllingefilet
  • 50 g smør
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl sød chilisauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 - 3 dl. vand
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Kom dem i en gryde med olien og svits dem med krydderierne.
Tilsæt ris og vand og kog dem efter anvisning på posen.

Skær kyllingfileterne i mindre stykker, og kom dem i en pose sammen med mel og krydderier. Ryst posen så melet fordeles jævnt.
Smelt smørret i en gryde og brun kyllingestykkerne godt.
Tilsæt ketchup, chilisauce, soyasovs , vand og hvidløg og vend det godt rundet og lad det lige simre 5 min. Smag til med salt og peber, og evt. mere chili.

Hurtig at lave og med en rigtig god smag.

[/ingredients]

 

Mere inspiration

  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

et billede med kiksekage uden palmin

Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Fødseldags-Konkurrence på Facebook

Enkel frokost med Rejer

De lækreste Blomkålsfrikadeller

Italiensk Frittata

Sønderjydsk Nytårsmenu

Madplan uge 22

Grillede Blommer

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.