Krydret kylling og ‘jule’-ris

Krydret kylling og ‘jule’-ris

Selvom jeg har fået sådan et fint stativ med lys og skærm, skal der lige øves lidt i lyssætningen. Hvor skal den stå for at give mindst skygge, skal der kastes lys tilbage med en flamingoplade, og en hel masse andre ting. Jeg skal lige vænne mig til det, og finde det helt rigtige  for mig. Så billederne kan nemt være overbelyste lige for tiden, men bare vent – de skal nok blive bedre og gode til sidst :-)

Jeg elsker at lave konfekt og julekager, men det skal jo ikke alt være sødt. Vi får også mad, sådan rigtig aftensmad. Jeg har i bladet ‘Boligliv‘ set en opskrift med kylling og krydrede ris. Risene var krydret med kanel og kardemomme, så det lød ret spændende. Og nu hvor disse krydderier netop fast er fremme på køkkenbordet, var det nærliggende at prøve dem i det salte køkken også.

Kyllingegryde_julekrydret_ris_3

Ingredients

  • 1 rødløg
  • 1 rødpeberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt kanel
  • salt og peber
  • 1 tsk. stødt kardemomme Skær løg og peberfrugt i mindre tern.
  • 2 dl brune økologiske ris
  • 4 dl vand50 g mel
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 500 g kyllingefilet
  • 50 g smør
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl sød chilisauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 – 3 dl. vand
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Kom dem i en gryde med olien og svits dem med krydderierne.
Tilsæt ris og vand og kog dem efter anvisning på posen.

Skær kyllingfileterne i mindre stykker, og kom dem i en pose sammen med mel og krydderier. Ryst posen så melet fordeles jævnt.
Smelt smørret i en gryde og brun kyllingestykkerne godt.
Tilsæt ketchup, chilisauce, soyasovs , vand og hvidløg og vend det godt rundet og lad det lige simre 5 min. Smag til med salt og peber, og evt. mere chili.

Hurtig at lave og med en rigtig god smag.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*