• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Æblemuffins du lige trænger til
æblemuffins og efterår

Æblemuffins du lige trænger til

Udgivet: 28. sep. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det er nu der skal laves noget af de skønne danske æbler. Disse æblemuffins fandt jeg på www.kagekabale.dk, som er Annemette fra Den store Bagedyst. De er fantastiske. Jeg lavede et par enkelte ændringer i opskriften.

Muffindej:
1½ dl sukker
½ vanillestang, kornene
125 g smør, blødt
3 æg, stuetempererede
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1½ dl yoghurt

Kanelfyld:
1½ dl mel
75 g smør, smeltet
1½ dl brun farin
3 spsk kanel
2 æble i tern

Pisk vanillekorn, sukker og smør hvidt og luftigt. Æg tilsættes, et ad gangen, mens der stadig piskes.  Mel, bagepulver og salt og sigtes i, og røres sammen skiftevis med yoghurten. Rør til du har en jævn dej. Dejen fyldes i muffinsforme, kun halvt op - der skal være plads til det lækre fyld.

Rør mel, smeltet smør, farin og kanel sammen til en tyk masse. Skær æblet i små tern eller både. Fordel fyldet over dine muffins og fordel det derefter over dine muffins. Tryk æblerne lidt ned i dejen.

Bages ved 180 grader i ca 25-30 min.

Jeg fik 16 styk ud af portionen.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Økologi gør dig fri for rester af sprøjtemidler

Ris Klatkager af resterne

Æggekage med creme fraiche

Broccolisalat igen igen....

Iskold Blommesuppe

Perlespelt GRØD med gulerodsmos

Kaffe-Martini med appelsin

Bagte Rødbeder med Brie

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.