Når det er æbletid, skal der også laves noget med æbler. Min mor lavede ofte nogle halvmåner med æblemos inden i, som jeg var ret vild med. Det er hendes opskrift, som jeg er gået ud fra, men nu er blevet til nogle fine ruller istedet for. Smagen er helt den samme. Let og frisk, og den fine smag af æbler kommer virkelig frem.
Æbleruller (ca.15 stk)
150 gr blødt smør
4 dl. hvedemel
1 dl. kamutmel
25 gr gær
1 dl mælk
Æblemos du enten selv har kogt eller du har købt.
1 dl mælk/fløde + hakkede mandler og groft sukker til pynt
Rør gæren ud i mælken, som har stuetemperatur. Kom mel og det bløde smør i, og ælt dejen til en blød kugle. Hæves 1 time.
Rul dejen tyndt ud og skær i ca. 10 cm brede og 8 cm høje firkanter.
Kom en ca. 1 god tsk. æblemos, gerne med grove stykker æbler i, på hvert stykke i den ene side. Fold dejen over og tryk godt sammen. Fold dejen med fyld, én gang sammen på den lange led, og læg dem på en bageplade med sammenføjningen nederst.
Efterhæver ca. ½ time. Pensl dem godt med fløden/mælken og drys med finthakkede mandler og groft sukker.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.
PS. Rigtig gode til at pakke friskbagte ned i en kurv sammen med 1 kande kaffe, og tage med ud i efterårsskoven en skøn efterårsdag.
Skriv din kommentar her