Jeg havde en færdig rulle butterdej i køleskabet, så hvorfor ikke lave en tærte af det. Godt nok ikke det sundeste og mest fedtfattige, men det kan alt ikke være.
Jeg fandt det frem jeg lige havde og kom det i tærten. Resultatet blev rigtig godt, og især salaten var et super godt tilbehør til tærten. Man kan næsten mærke foråret bare ved at kigge på den.
Kyllingetærte / Forårstærte
1 håndfuld frisk spinat
1 rulle butterdej, - alm tærtedej kan selvfølgelig også bruges
260 gr kyllingebryst
1 orange peberfrugt
3 forårsløg
1 skive selleri
2 skiver fennikel
100 gr bacon
Salt, peber, hvidløg
Butterdejen trykkes ud i en smurt tærteform. Spinatbladene blanceres og dryppes godt af inden de spredes ud over bunden.
Kylling skæres i små tern og brunes på en pande, krydres med salt, peber og hvidløg.
Peberfrugt, selleri og fennikel skæres i små tern og brunes med, når kyllingen har taget farve. Forårsløg kommes ved til sidst.
Fyldet kommes ovenpå spinatbladene.
Bacon steges brunt og sprødt, og kommes ovenpå.
400 gr ærter
3 dl. creme fraiche
salt og peber og gerne hvidløg
4 æg
Ærter blendes sammen med creme fraiche og æg piskes i. Smages til med krydderier, og hældes over hele tærten som et låg.
Bages i en 200 gr varm ovn i ½ time. Imens kan der laves en salat. Jeg lavede en af fintsnittede spinatblade, tomater, peberfrugt og sharonfrugt.
Og så er der serveret tærte med en flot grøn forårs farve!
Morten Gammelnok
Du laver da den skønneste mad Ellen....elsker alle dine opskrifter...knussssssssssss
ellen
Tak skal du ha, du må jo komme herned ad en gang og smage om det også smager som det ser ud 🙂 Knus til dig.