MADBLOG & LIVSSTIL

SMUKfest - SMUKmad - SMUKskov

Ja jeg kan komme med meget smukt fra denne uge. Det har atter været en forrygende SMUK, festlig, vidunderlig..... uge i Bøgeskoven, sammen med virkelig mange andre glade og smukke gæster. Jeg er faktisk helt høj endnu, over alle de oplevelser jeg har har haft.

SMUK fest i bøgeskoven i Skanderborg er nærmest som en drøm for en madblogger, ja altså foruden al den gode musik. For her findes der virkelig mange  fantastiske spisesteder og madboder med lækker og god mad. Der er fornyelse hver eneste år, men også mange gengangere. Jeg har en tydelig fornemmelse af, at de mere grillbars-agtige madboder (hvis der findes et sådan ord), efterhånden skiftes ud med mere bevidste spisesteder/boder der vægter kvalitet. Jo jo, prisen er ganske mange steder høj, men så er det så dejligt at portionerne ofte også er store, og man så bare kan dele lidt. Så smager man også meget mere forskelligt.

Vi ankom som sædvanligt allerede tirsdag eftermiddag. Solen skinnede, og selvom der kom lidt byger, hyggede vi os udenfor. Madpakken havde vi medbragt, til den første aften.

Tirsdag eftermiddag blev der også tid til en tur i Skanderborg by, hvor der var fest. Selvfølgelig var jeg også en tur i skoven, hvor området omkring Sølundindgangen var åbent. Her holder de sjove men flotte og farverige biler, der er kommet helt fra Holland til. Hollændersvinget er virkelig et hyggeligt sted, hvor man får de dejligste pandekager - vi måtte altså have en med nutella til kaffen -, sprøde og lækre falafler og så skulle jeg lige prøve en toast. Jeg var ikke imponeret, synes den var en anelse tør. Men så er der så mange andre tilbud, og konceptet er rigtig godt. Jeg nyder at besøge hollændersvinget i bøgeskoven.

De hyggede sig også og tog en slapper i de stribede strandstole.

Efter mange år, hvor vi har boet på Skanderborghus, var vi i år kommet helt ud på boldbanerne. Det så også fint ud da vi kom, men næste morgen, hvor regnen besluttede sig for at fortsætte hele dagen, blev det et stort mudderbad.

Onsdag aften da regnen stoppede

Heldigvis var festivallen hurtig til at tage hånd om problemet, så torsdag morgen (meget tidligt), blev mudderet skrabet af og grus og sand blev kørt på i stedet for. Så var vi klar til "strand" fest ved teltene. Det fungerede super godt.

Vi måtte dog en tur forbi Skanderborghus, hvor alle dem vi kender ligger. Tiger-lejren fik besøg af Dr. Nielsen lejren (vores lejr kaldes dr. nielsen fordi vi hver morgen starter med en dram der hedder Dr. Nielsen), og der var gensynsglæde.
Her blev vi inviteret på både de mere våde varer, men også på en "tiger-mad", der består af franskbrød med leverpostej, hamburgerryg og agurk. Sådan!- og det smagte fantastisk. Fordi Ulla først kom torsdag og mente at tigrene havde mere gavn af rugbrød, blev det denne variant.

Jeg så ikke mange steder, hvor der blev spist medbragt mad i lejrene. Men enkelte steder blev det. Især morgenmaden, hvor der var flere der købte rundstykker og selv havde smør og tilbehør klar. Så blev der hygget med en lille en til rundstykkerne, og det fortsatte resten af formiddagen.

Der er altså morgenmad på bordet, hvis I kigger godt efter 🙂

Vi valgte at købe vores morgenmad hos Sølund, der er et bosted for voksne med vidtgående og varige fysiske og psykiske handicaps. De dage vejret var til det, sad vi udenfor og hyggede. Man lærer altid nye mennesker at kende til festival, og det er halvdelen af hyggen.

Jeg blev forstyrret, så fik ikke lige spurgt hende om, hvor mange portioner havregryn hun havde solgt.

Var man til det mere solide morgenmad, kunne man faktisk købe havregryn med mælk på festivalpladsen. Kom så ikke og fortæl mig, at der ikke er noget for alle.

Jeg er ikke færdig med at fortælle endnu, men holder lige en pause, så I ikke bliver helt trætte af at læse 🙂

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *