Stegte ris med kylling og rejer

Jeg har aldrig været i Thailand, men har læst mig til, at stegte ris er ret almindelig der. Men lige meget hvor det kommer fra, smager retter godt.  Og har man en rest ris fra dagen før, er retten lavet på næsten ingen tid.

Retten passer til 2-3 personer.
1 dåse ananas
3 dl kogte kolde ris
200 gr kylling i tern eller strimler
200 g rejer
2 forårsløg i tynde skiver
2 tsk stødt ingefær
2 tsk koriander
4 fed hvidløg
2 spsk soya
2 tsk sukker

1 lime
frisk koriander eller storbladet persille

Varm halvdelen af olien i en pande, og svits det hakkede hvidløg heri, indtil det begynder at tage farve. Tilsæt kyllingestrimler/tern og steg til de er gennemstegte. Tilsæt løg og steg yderligere et par minutter. Tag kyllingekødet af panden og tilsæt resten af olien. De to let piskede æg hældes på og det blandes godt rundt. Lad det stege ganske let, inden ris tilsættes sammen med soya,  sukker, koriander og ingefær.  Kom kyllingekød, rejer og sanans i små tern i, og smag på det. Tilsæt evt. mere sukker eller soya hvis nødvendigt.

Drys med forårsløg, og server straks sammen med limebåde og frisk koriander eller storbladet persille.

Hurtig aftensmad, der kan hamle op med enhver fastfood ret. Retten smager af noget, uden at være stærk på nogen måde. Og så kan fyldet varieres med grøntsager der lige er i sæson.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*