MADBLOG & LIVSSTIL

Knasende kødboller med sesam

Så er vi allerede halvvejs i ugen, - for der er kun 4 arbejdsdage denne gang. Jeg kan ret godt lide 4 dages uger, og kunne faktisk ret nemt vænne mig til det.
Fredag er Bededag og fridag. Jeg er så heldig, at jeg skal på forlænget weekend i Kerteminde, og det glæder jeg mig til. Kerteminde er en meget hyggelig by, og er vi så heldige at solen vil vise sig, vil det jo være perfekt. Men lige meget hvordan vejret vil blive, ved jeg, at jeg vil nyde et par dages ferie.

De sidste 2 dage har vi kunnet sidde i haven og grille, men i dag må aftensmaden tilberedes og spises i køkkenet.

[ingredients title="Ingredients"]

 • 400 gr. hakket svine- og kalvekød
 • 1 æg
 • 1 dl rasp¨
 • 1 spsk soya
 • evt. 1-2 spsk vand
 • 1 finthakket løg
 • 2 store tsk hvidløgssalt
 • peber
 • lid flødeost eller mascarpone
 • sesamfrø
 • smør til stegning

Bland det hakkede kød med rasp, æg,soya, løg, salt og peber. Lav ca. 12 flade boller og kom en lille tsk. ost på hver. Fold farsen rundt om osten, tril dem så de bliver runde, og rul i sesamfrø. De skal være helt dækket af frøene.
Steg kødbollerne med sesamfrø på en pande med smør, til de er gyldne og gennemstegte. KAn også lægges på bagepapir og bages i en 200 grader varm ovn. Kødbollerne bliver mere lyse, når de bages i ovnen.

Jeg serverede spaghetti vendt med let dampet spinat og hvidløg til sesambollerne.

[/ingredients]

Da jeg var ude og handle i dag, så jeg at jordbærene var danske og fra Fyn. Når de nu var danske kunne jeg ikke dy mig for at købe, selvom de nu smager bedst når de har fået sol og varme på friland. Men der var smag ved dem, måske bare ikke helt så søde som dem vi kan få om en god månedstid.

Jordbærrene skar jeg i skiver og marinerede dem kort i lidt citronsaft blandet med mælkebøttesirup, salt og peber. Herefter kom de i salatskålen sammen med spinatblade og små avocado tern. En rigtig lækker og nem salat. Ja rent faktisk, var hele menuen hurtig lavet, så det er bare med at komme igang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *