Ofte bruger vi salat som tilbehør, men mange salater kan sagtens stå alene. Den vi fik i dag, er mættende og dejlig, og så får vi brugt nogle af de sidste "vinter" grøntsager, bla. rosenkål. Især rosenkål kan der være delte meninger om, men vi kan heldigvis begge li' den lille fine kål.
[ingredients title="Mættende salat"]
2 personer - som hovedmåltid
- 6 - 10 gode størrelser rosenkål
- ½ fennikel
- 1 mangofrugt
- 1 - 2 håndfulde finthakket grønkål
- 50 g valnødder
Dressing:
- 1 økologisk citron
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 spsk ahornsirup
- salt, friskkværnet peber
Gør rosenkålene og fennikel klar og snit dem i fine tynde skiver/strimler. Hak grønkålen fint, og skræl og skær mangoen i mindre tern.
Hak valnødderne og bland grøntsager og nødder sammen i en skål.
Kom alle ingredienser til dressing i en shaker/glas, og mix det sammen. Hæld dressingen ud over salaten, vend den rundt så det bliver godt blandet. Lad gerne salaten trække lidt inden servering.
Kan serveres med et godt stykke madbrød til.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her