• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Hvide Asparges og Spansk Skinke

Hvide Asparges og Spansk Skinke

Udgivet: 5. maj. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Sådan en skøn og varm lørdag, hvor man ikke behøver at drømme sig på ferie, men istedet kan lege f.eks. Spanien hjemme i haven. Og hvorfor så ikke lige mikse det danske og spanske lidt.

Det blev til hvide asparges med spansk lufttørret skinke. Jeg købte skinken i vores supermarked, men vil du have den ægte vare, kan den gode lufttørrede skinke bestilles hjem fra f.eks. Spain Flavor.
Lufttørret skinke er en stor national interesse i Spanien, og spanierne spiser faktisk op mod fem kilo lufttørret skinke om året. Det er både sortfods- og tamsvins lufttørret skinke. Over alt i Spanien på barer og restauranter hænger der skinker fra loftet, og nogle steder kan man stort set ikke se loftet for skinker. Skinke er spaniernes kaviar, og de gode skinker er en luksusvare, der sagtens kan koste over 1000 kr. for et kilo.

Den serano vi køber i i de vacumpakkede skiver i asupermarkedet er af den billige skinke, lavet af tamsvin og tørret i omkring et års tid. Sortfodsskinken er af den mørke iberiske svinerace, der er beslægtet med vildsvin, dyrere og rigtig god. Men der findes flere forskellige varianter af skinker, til forskellige priser.

Ovenpå skinken skulle der selvfølgelig have været tern af Manchego ost, men det kunne jeg ikke lige få. Så her blev det istedet til revet parmesan.
Manchego osten laves af fåremælk og lagres i min. 60 dage. Det er en fast ost og har en cremet smag hvor "fåret" kommer frem til slut. Havde jeg kunnet få den, ville jeg servere den i mindre stykker sammen med skinken.

Begge dele er selvfølgelig oplagte til tapas.

[ingredients title="Hvide Asparges og Spansk Skinke"]

  • 2 skiver spansk lufttørret skinke
  • 3 - 4 hvide asparges
  • 1 radise
  • citronolie
  • revet citronskal
  • ost til at rive over (eller helst Manchego i små tern)
  • salt og peber

Skræl asparges fra hovedet og ned og bræk det nederste stykke af. Kom asparges i kogende vand og kog dem ca. 4 min eller til de er møre, men stadig med lidt knas.

Arranger de 2 skiver skinke på en tallerken. Hvis din asparges er tykke, kan du skærre dem igennem på langs, inden du lægger dem pænt hen over skinken.
Hæld citronolie over, riv citronskal over og pynt med osten til sidst. Skær papirtynde skiver af en radise og kom dem over. Giv det hele lidt salt og peber inden du serverer denne skønne og lette forret, frokostret eller bare fordi du længes efter noget lækkert.

[/ingredients]

Er det friske hvide asparges, smager de også godt rå med skinken svøbt omkring. Server en dressing af creme fraiche krydret med salt og peber og lidt revet citronskal til. Det er da hyggeligt at sidde omkring havebordet og snacke af disse asparges med skinke mens grillen bliver klar.

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Rødløg-Kompot

Roulade med solbær

Enkel salat med Rødbeder

Hygge og Pasta med ærtepesto

Lille nem Grønkålssalat

Dadler med kaffe

Priskrig på mælk

Lakridser med chokolade

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.