MADBLOG & LIVSSTIL

Svesket chokoladekage

Åh altså at stå op en lørdag morgen og regnen bare står ned. Det kunne være hyggeligt, hvis jeg ikke lige skulle have været til festival i Tønder i dag med kameraet. Godt nok er der telte med musik og mad, men det er nu bare ikke det samme når man er pakket ind i regntøj og alt er vådt. Jeg hygger  mig istedet indendøre, og håber på opklaring til aften.

Men så kan jeg også lige få indlægget med min konfektagtige sveskekage lagt på bloggen, og ordnet lidt af alle de billeder der ligger og venter. Det hober sig hurtigt op, hvis man ikke får det gjort med det samme. Men nu sidder jeg også med en kop varm kaffe og en af mine Nøddeboller og skriver på bloggen. Jeg er alene hjemme, så der er fred og ro.

Sveskekagen er en sund kage, men nok mere som en dessertkage eller som et stykke konfekt. Den smager super godt, hvis jeg selv skal sige det. Og er nem at bage. Jeg bagte den dagen før, så den fik lov at stå i køleskabet en nat over. Den er faktisk bedst at servere kold, men det er nok som man bedst kan li det.

Sveskekagen

300 g abrikosmos/æblemos
½ dl olie
4 spsk kakao
250 g svesker
50 g rørsukker
3 spsk mel evt. mandelmel
2 æg
100 g hakket mørk chokolade
1 tsk vaniljepulver

Kom svesker, abrikosmos, olie og kakao i en blender og kør til det er nogenlunde jævnt. Kom mel, vanilje og æg i, og kør igen. Til sidst vendes de hakkede chokoladestykker i, og dejen kommes i en lille bradepande eller form. Ca. 20 cm i diameter.

Bages ved 185 grader i ca. 35 min. Kagen skal afkøles helt inden den spises, og bliver som sagt bedre af at stå køligt til næste dag.

Den er god bare at nyde til kaffen, men bestemt også god med lidt is eller flødeskum til. Jeg havde et par kokosis, som smagte super til.

Se flere opskrifter:

Svampet chokoladekage med chokolade

Bedstefar med skæg kage med marengs og kokos

Den du ved nok kage med lækker kokostopping

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *