• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Grill Mad » Rømø Pølser og Kartoffelsalat

Rømø Pølser og Kartoffelsalat

Udgivet: 2. maj. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg var begejstret for Rømø Slagterens grillpølser og slagtersvenden var så glad over 1. pladsen, at jeg fik foræret en pakke med 4 af de skønne pølser. Og i dag skulle de smages her hjemme sammen med en skøn kartoffelsalat efter Thomas Hermans opskrift. Okay, jeg har rettet den lidt til, men inspirationen er fra hans.

2 dl. mayonnaise (hjemmelavet er bedst)
4 spsk skyr/creme fraiche
2-3 forårsløg i tynde skiver
2 tsk citronsaft
2 tsk citronsalt fra Mariager Saltcenter
peber
1 tsk frisk hakket esdragon
5-6 radiser
2 fed finthakket hvidløg eller brug ramsløg som er fremme lige nu
200 gr kogte, kolde kartofler i små tern
Toppen fra forårsløgene snittes meget fint og drysses over som pynt.
Start med at koge kartoflerne. Bring dem i kog i rigeligt med vand og salt. Kog dem 8 min, og lad dem derefter stå og trække i vandet, til de er nok. Nu hvor der er nye kartofler, skal de faktisk ikke have ret meget mere end de 8 min. inden de er helt klar. Udkogte kartofler smager kun godt i kartoffelmos.
Bland mayonnaise og skyren og smag den til med citronsaft, salt og peber. Kom de tynde skiver forårsløg og finthakket esdragon i sammen med hvidløg. Bland nu kartofler og rengjorte radiser i skiver i og smag igen til. Slut af med at pynte med det grønne fra toppen af forårsløg.

Jeg laver altid min kartoffelsalat lige inden servering. Jeg kan nemlig ikke lide de der klistrede kartoffelsalater, hvor dressingen næsten er suget helt ind i kartoflerne.

Mere inspiration

  • Tomater på grillen
  • Portobellosvampe med asparges og pesto
  • Lav mad på grill
    Grilltips og Grillburger
  • Kartoffelsalat og rødvin

Se mere indhold på bloggen

Sund Pastaret

Klatkager med overraskelse

Pakkekalenderen er kommet i Julemandens sæk

Surrib - efter min fars opskrift.

Morgenfruernes Nøddeboller

Efterårsfad

Okseinderlår med ostekurv, rodfrugter og kartoffelmos

Julekugler og Bounty

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.