MADBLOG & LIVSSTIL

romo-polserJeg var begejstret for Rømø Slagterens grillpølser og slagtersvenden var så glad over 1. pladsen, at jeg fik foræret en pakke med 4 af de skønne pølser. Og i dag skulle de smages her hjemme sammen med en skøn kartoffelsalat efter Thomas Hermans opskrift. Okay, jeg har rettet den lidt til, men inspirationen er fra hans.

romo-grillpolse-vinder-10
kartofler-foraarsloeg2 dl. mayonnaise (hjemmelavet er bedst)
4 spsk skyr/creme fraiche
2-3 forårsløg i tynde skiver
2 tsk citronsaft
2 tsk citronsalt fra Mariager Saltcenter
peber
1 tsk frisk hakket esdragon
5-6 radiser
2 fed finthakket hvidløg eller brug ramsløg som er fremme lige nu
200 gr kogte, kolde kartofler i små tern
Toppen fra forårsløgene snittes meget fint og drysses over som pynt.
Start med at koge kartoflerne. Bring dem i kog i rigeligt med vand og salt. Kog dem 8 min, og lad dem derefter stå og trække i vandet, til de er nok. Nu hvor der er nye kartofler, skal de faktisk ikke have ret meget mere end de 8 min. inden de er helt klar. Udkogte kartofler smager kun godt i kartoffelmos.
Bland mayonnaise og skyren og smag den til med citronsaft, salt og peber. Kom de tynde skiver forårsløg og finthakket esdragon i sammen med hvidløg. Bland nu kartofler og rengjorte radiser i skiver i og smag igen til. Slut af med at pynte med det grønne fra toppen af forårsløg.

kartoffelsalat-kold-
Jeg laver altid min kartoffelsalat lige inden servering. Jeg kan nemlig ikke lide de der klistrede kartoffelsalater, hvor dressingen næsten er suget helt ind i kartoflerne.

romo-grillpolse-vinder-11

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter