MADBLOG & LIVSSTIL

Majs med ost

Så er den første arbejdsuge efter ferien næsten gået, og jeg kan godt mærke, at jeg har lavet en del mindre de sidste 3 uger. Det er da lidt hårdt, men også dejligt at starte op igen. Men jeg ser da lidt frem til at kunde holde weekend fra i morgen eftermiddag.

Jeg venter jo stadig på at blive farmor. Barselsgaven er købt og nu er det bare den lille pige der skal melde sin ankomst, men ikke før om 3 uger. Men vi ved jo aldrig, sådanne små størrelser kan jo pludselig få travlt med at se verdenen. Det bliver bare så meget spændende.

For efterhånden en del år siden, da vi boede lige ved siden af en majsmark, spiste vi af og til majs, Jeg ved faktisk ikke om der er forskel på de majs som bonden sår til fodder, og dem som vi kan købe i butikkerne, men hvis vi tog majskolberne i tide på marken, smagte de fortrinligt. Og de er ret nemme at lave som hele kolber.

[ingredients title="Majskolber med Ost"]

Normalt sprayer jeg ikke majskolberne med olie, men kommer dem direkte på grille. Men nu må  vi jo ikke grille, så istedet kom de på grillpanden, og der sprayer jeg dem med den gode olivenolie med lemonsmag fra Karlsens Krydderier. Jeg synes altså de der olie spray er ret smarte. Og især den med lemon smag er perfekt til mange ting. Ofte bruger jeg den direkte på salaten som dressing.

Vrid bladene op, så de bliver til ligesom et håndtag på majsen. Sådan for sjov, flettede jeg dem. Det har ingen betydning, andet end jeg synes det ser godt ud.. Så sprayede jeg mine kolber med olien og smed dem på grillpanden til de havde en let stegt kulør.

Server dem straks med salt, smør og revet parmesan over. Og husk så lige et par servietter, for det fedter lidt. Min gemal synes der skal masser af smør til, jeg hælder mere til masser af ost.

Bruger du en almindelig olie, kan du dryppe majsene med lidt citronsaft.

[/ingredients]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *