MADBLOG & LIVSSTIL

Regner det også helt vildt hos jer? I løbet af dagen er det bare blevet mere og mere mørkt, og nu står regnen ned. Jeg sidder indendørs og har det lunt og tørt, men jeg tænker da lidt på festivallen i Tønder, som netop starter i dag. Jeg håber de næste dage bliver med lidt sol, og allerhelst meget. Vi er jo ikke i tvivl om, at vi nu har efterår, men det kan jo godt være en smuk sensommer, selvom vejrprofeterne ikke lover os for meget lige nu. Nå pyt, jeg er nu også en af dem, der nyder hver årstid som den nu er.

blomme-is-dessert-03
Sensommeren byder jo bla. på mange frugter og grøntsager, så der er rigelig at gå igang med. Jeg har ellers fået besøg i køkkenhaven af de små (og ulækre) dræbersnegle. I går var Jens på jagt, og han fik et pænt udbyttte. Øv at de skal ødelægge afgrøderne.

I går lovede jeg jer også opskriften på den gode blommeis, som jeg har lavet. Den er let syrlig, og det spiller fint med blommerne. Og så fik den en flot lyserød farve.

Blommeis
300 gr blommer (vægt uden sten)
150 gr sukker
1 vaniljestang (kernerne)
3 æggeblommer
1 bæger (250 gr) creme fraiche 38%

blomme-is-dessert-07
Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker. Kommes i en gryde med 50 gr sukker og småkoger til de er møre. Ca 10-15 min. Lad blommerne afkøle helt.

Når blommerne er afkølede, blendes de, så det bliver en fin mos uden “klumper”.

Pisk æggeblommer med resten af sukkeret og vaniljekernerne til det er skummende. Vend creme fraiche og blommemosen i, og kom det hele i ismaskinen.
Har du ingen ismaskine, så kom i en bøtte og i fryseren, men her skal du røre mindst hver ½ time, indtil isen er så grødet at den ikke kan røres længere.

blomme-is-dessert-03
Vente, vente, vente – og så er der lækker is. Den har godt af at blive taget ud af fryseren lidt inden den skal spises. Bare 10 min. Så er den nemmere at kugle op til desserten. Jeg serverede mine Blommer i Portvin til, selvom de ikke har trukket helt længe nok.

Så nu kan det bare regne og blæse udenfor, – for jeg sidder med min is og hygger.

2 reaktioner

  1. Ej hvor dejligt. Jeg er også selv ret vild med den is. Og is kan vi jo altid have, både sommer og vinter.
    God weekend til dig!

    Hilsen Ellen

  2. Dejlig is. Det er første gang jeg prøver at lave is med cremefraiche, men helt sikkert ikke sidste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter