MADBLOG & LIVSSTIL

Kraftig Chokolademousse

Så har jeg atter fundet applikationen GoCook frem på mobilen. Det er nu ganske nemt, sådan med en kogebog lige ved hånden, og så er det fantastisk, at opskrifterne er så nemme at følge. Hvis du ikke allerede har hentet applikationen, skal du absolut gøre det, og prøve at bruge den. Den er også virkelig nem og god til børn, som gerne vil lave mad. Alt er så udførligt forklaret og vist. Denne gang er jeg under Desserter, hvor denne skønne chokolademousse findes.
Jeg skriver opskriften som jeg plejer, så hvis du vil have den udførligt, må du ind på GoCook.

Dog vil jeg ikke lige mene, at netop denne her opskrift med smeltet chokolade er for små kokke alene. Her skal der vist være en voksen ved siden af. Og mon ikke, at de fleste børn vil finde den kraftige chokoladesmag lidt for "stærk"?

GoCook-app-chokolademousse
Men vi voksne kan li det, - og det er jeg sikker på, at mange voksne vil være enige med mig i. Moussen har nemlig en kraftig og dyb smag af chokolade. Dog overvejer jeg, at jeg næste gang vil komme lidt appelsinsaft i moussen, og måske prøve den med hvid chokolade og citron istedet for.

GoCook-app-chokolademousse32 appelsiner
150 g. mørk chokolade
3-4 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. sukker
4 stk. pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. stødt kanel

  1. Pisk æggehvider og sukker stift og luftigt
  2. Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle af
  3. Skær appelsiner i små tern - jeg synes det vil være for svært for børn, at skære appelsiner, så brug clementinere i stedet for
  4. Når chokoladen er afkølet, røres æggeblommer og kanel i, så det er godt rørt sammen
  5. Vend tilsidst de piskede æggehvider forsigtigt i chokoladen
  6. Fordel chokolademoussen i 4 små glas
  7. Pynt med ledt revet appelsinskal (økologisk) , appelsintern eller en skive clementin

Moussen skal stå køligt mindst en time inden den serveres.

Jeg nød moussen mens jeg kiggede på flere opskrifter i GoCook som jeg vil prøve, og så fik jeg også lige kigget bogen "Gorm - 100% din ret" kigget igennem, som er ret sjov.

Ingredienserne til opskriften har jeg fået af Coop, ligesom forklæde og bog er sponsoreret. Men alle meninger og kommentarer er mine helt egne.

GoCook-Gorm-kogebog

GoCook-app-chokolademousse2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *