Citronspecier

Citronspecier

I går lavede jeg også dej til citronspecier. Den er blød og fin endnu, men alligevel så fast at jeg kan skære dem i fine skiver.

Citronspecier

  • ½ stk. vaniljestang
  • 300 g. hvedemel
  • 225 g.  økologisk smør, saltet
  • 125 g. økologisk flormelis
  • 1 stk.  Revet skal fra en økologisk vasket citron

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej, der formes til 2 tykke pølser. Har ligget i køleskabet 1 døgn, men 1 time skulle være nok, så de kan skæres i fine skiver. Jeg fik  ca. 40 stk ud af portionen.

Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 12 – 15 minutter.
Afkøles på bagerist  og opbevares i tætsluttende dåse.

(Mette Blomsterberg)

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*