• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Ostekage i glas

Ostekage i glas

Udgivet: 16. feb. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg er kommet til det tidspunkt på året, hvor jeg skal til at have lidt ryddet op i fryseren, for at få plads til det kommende års høst. Da jeg skulle vælge en fryser, mente jeg at en skabsfryser var super, for så ville der altid være system i fryseren.  Men jeg har nu indset, at sådanne frysere findes ikke. Det er jo mig selv der skal skabe system og orden i en fryser. Sikke en grim opdagelse... haha. Men altså, jeg er gået i gang med at bruge af det der ligger og ser så godt ud. I dag blev der fundet en pose hindbær frem, som blev til en lækker dessert. Lige nu ved jeg, at min søn vil sidde og tænke - hindbær igen! Jeg bruger hindbær meget, men han mener jeg kommer det i alt. Jeg tror nu nok jeg kunne lokke ham med denne ostedessert.

400 gr hindbær
4 spsk sukker
2 spsk agar agar
200 gr flødeost
100 gr creme fraiche 38%
korn af 1 vaniljestang
1 spsk sukker
2 tsk citronsaft
4 digestive kiks

Kom hindbær i en gryde sammen med sukker, og kog i 10 min. Tilsæt agar agar og kog yderligere 3 min.
Hæld op i 3 glas som hældes på skrå, så det fordeler sig i den ene side. Portionene kan deles i 4 glas, hvis det skal være en mindre dessert.
Stil dem køligt så  de kan stivne.

Når hindbærgeleen er stivnet, skal ostemassen laves.
Kom creme fraiche, flødeost, sukker med vaniljekorn og citronsaft i en skål og pisk til det bliver en let creme.
Smag til, måske der skal en anelse mere sukker eller citron i.
I hvert glas lægges en digestive kiks direkte på hindbærgeleen. Kom ostecremen i glasset, så den fyldes op. Bank glasset let i hånden så det fordeler sig jævnt. Stil glasset koldt til de skal serveres.
Pynt med lidt knust kiks, revet chokolade eller friske hindbær (når den tid kommer) og server til glade mennesker.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Broccolisalat igen igen....

Kartoffelsalat og rødvin

Fænø-Sund Brunch

Flæskesteg med fyld

Påskens Skidne Æg

Berlinere med svesker og sukker

Varm Julechokolade

Anmeldelse af DeLonghi espressomaskine

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Annfríða

    april 23, 2018 at 9:59 pm

    Hej,

    hvor ser den dessert bare lækker ud.
    Er det ok for desserten at stå natten over? Tænker at lave den aften før, så den kommer at stå ca 1 døgn i køleskabet.

    Svar
    • Ellen

      april 24, 2018 at 3:09 pm

      Annfríða
      Det kan du tro du kan, de er bestemt lige så gode dagen efter. Og så er det også praktisk, når man skal have gæster 🙂
      Dejlig sommer til dig.
      Hilsen Ellen

      Svar
  2. Line

    februar 17, 2015 at 8:50 pm

    Hold nu op hvor ser det bare lækkert ud!!!
    Super skønne billeder!!!

    Jeg bliver også lokket i "nøj-hvor-er-det-fantastisk-fordi-det-er-skråt-fælden" Og har bestemt tænkt mig at afprøve tricket snart!!! - nu hvor jeg kan se hvordan jeg kan få glasset til at stå skråt!

    Hav en dejlig aften

    Vh. Line

    Svar
    • Ellen

      februar 17, 2015 at 8:55 pm

      Hej Line.

      Tusind tak for de pæne ord.
      Det er bare med at finde noget, glasset kan stå sikkert i, mens desserten stivner. Alt kan bruges.

      Sikke en dejlig blog du også har 🙂

      Også fortsat god aften til dig.

      Hilsen Ellen

      Svar
  3. Lars Lassen

    februar 16, 2015 at 9:48 pm

    Hej Ellen,

    Det er godt en flot og smart tricks du har gang i der med en "skæv" ostekage. Virkelig god idé. Det med at du sætter den skævt i glasset ser bare super godt ud.

    Jeg bruger også selv agar agar nogle gange. Det virker bare super.

    MVH Lars

    Svar
    • Ellen

      februar 17, 2015 at 7:14 pm

      Hej Lars.

      Mange tak. Jeg kan desværre ikke tage æren for tricket med det skrå, for der er mange andre der har lavet det samme før mig. Men derfor synes jeg alligevel det er en lidt sjov idé, som lige passede til min ostekage.
      Og gæsterne bliver altid lidt imponerede over sådan en "skrå" dessert 🙂

      PS. Hold op en god blog du har, med mange gode opskrifter.

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.