Ostekage i glas

Ostekage i glas

Jeg er kommet til det tidspunkt på året, hvor jeg skal til at have lidt ryddet op i fryseren, for at få plads til det kommende års høst. Da jeg skulle vælge en fryser, mente jeg at en skabsfryser var super, for så ville der altid være system i fryseren.  Men jeg har nu indset, at sådanne frysere findes ikke. Det er jo mig selv der skal skabe system og orden i en fryser. Sikke en grim opdagelse… haha. Men altså, jeg er gået i gang med at bruge af det der ligger og ser så godt ud. I dag blev der fundet en pose hindbær frem, som blev til en lækker dessert. Lige nu ved jeg, at min søn vil sidde og tænke – hindbær igen! Jeg bruger hindbær meget, men han mener jeg kommer det i alt. Jeg tror nu nok jeg kunne lokke ham med denne ostedessert.

ostekage-dessert-hindbaer_07.2
ostekage-dessert-hindbaer_in-the-doing400 gr hindbær
4 spsk sukker
2 spsk agar agar
200 gr flødeost
100 gr creme fraiche 38%
korn af 1 vaniljestang
1 spsk sukker
2 tsk citronsaft
4 digestive kiks

Kom hindbær i en gryde sammen med sukker, og kog i 10 min. Tilsæt agar agar og kog yderligere 3 min.
Hæld op i 3 glas som hældes på skrå, så det fordeler sig i den ene side. Portionene kan deles i 4 glas, hvis det skal være en mindre dessert.
Stil dem køligt så  de kan stivne.

ostekage-dessert-hindbaer_08
Når hindbærgeleen er stivnet, skal ostemassen laves.
Kom creme fraiche, flødeost, sukker med vaniljekorn og citronsaft i en skål og pisk til det bliver en let creme.
Smag til, måske der skal en anelse mere sukker eller citron i.
I hvert glas lægges en digestive kiks direkte på hindbærgeleen. Kom ostecremen i glasset, så den fyldes op. Bank glasset let i hånden så det fordeler sig jævnt. Stil glasset koldt til de skal serveres.
Pynt med lidt knust kiks, revet chokolade eller friske hindbær (når den tid kommer) og server til glade mennesker.

ostekage-dessert-hindbaer_10

Print

6 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*