MADBLOG & LIVSSTIL

Rodvin

Da jeg, den anden dag, brugte et spidskål, var der en del store blade yderst. Dem tog jeg af og gemte, for de ville være fine til kåldolmere.

Og når vi skal have kåldolmere med hjortekød, skal der også rødvin til. Det er jo også fredag og 2 fridage venter forude.

De blev vildt lækre. Jeg valgte at servere dem med noget let tilbehør. Ikke nogen tyk sovs. Så var der nemlig lige plads til en dessert også.

Det er en hjemme-weekend, så der er planlagt rengøring og jeg vil bage fastelavnsboller med marcipan. Og så skal jeg have fundet en ny bog, jeg kan komme igang med at læse. Jeg er lige blevet færdig med “På kanten af evigheden” af Ken Follett. Den kan jeg anbefale at læse, hvis du har læst de 2 foregående bøger. Den er skrevet så lyslevende og bevægende, at jeg slet ikke kunne lade være med at leve mig ind i de historiske begivenheder sammen med de familier der er blevet fulgt. Og nu var det jo begivenheder jeg kunne huske.

Krondyr_kaal_spelt_10
Der kom jeg lige lidt væk fra det oprindelige, nemlig aftensmaden. Så jeg retter lige ind, og skriver ned, hvordan jeg lavede de lækre dolmere.

Spelt_rodfrugter_07Kåldolmere med Hjortekød
500 gr hakket kød
1 dl rasp
1 dl mælk
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
2 tsk rosmarin
8 store spidskålblade
Olie til at stege i

Rør det hakkede kød med salt, rasp, mælk og æg. Hak løget helt fint og kom det i farsen sammen med rosmarin og peber. Vask kålbladene og tør dem. Kom en klat fars på et blad og fold sammen. Jeg holdt dem sammen med en fin sløjfe, men kødnåle er også perfekte.
Brun kåldolmerne på en pande med olie. Når de er brunet hele vejen rundt, hældes vand ved. Det skal kun gå halvt op om dolmerne. Kog dem sagte en 20 minutters tid.

Imens koges perlespelt, og forskellige rodfrugter snittes i tynde strimler. Vend rodfrugterne på en varm pande i lidt smør inden servering.

Og husk så rødvinen til – det er ret vigtigt.

Krondyr_kaal_spelt_09

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter