• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Kardemomme og kylling

Kardemomme og kylling

Udgivet: 25. maj. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indeholder affiliates links

Jeg har atter arbejdet hjemme i dag, og været ret så koncentreret. Men det er der nu ikke noget nyt i. Jeg glemmer tid og sted når jeg sidder alene og arbejder. Jeg er altså også nødt til at reklamere lidt for en konkurrence, som vi kører på mit arbejde, - og som jeg ikke selv kan deltage i. Men hvem vil ikke gerne vinde en super god bærbar computer? Konkurrencen kører inde på Facebook.

Nå det var lige et sidespring. Da jeg skulle lave aftensmad, kom jeg også lige til at lave et lille sidespring. Der lå en pose rabarber, som jeg fik skåret i stykker og kogt ind til saft og bagefter til den skønneste rabarbersirup, og så ser den bare så dejlig ud med den pinke farve.  Men mere om den en anden dag.
Nu gælder det kyllingesalaten, som jeg godt nok er ret vild med.

Inspireret af en kyllingesalat jeg fandt på nettet, fik jeg bikset min egen kyllingesalat sammen. Og jeg tror ikke der findes bedre 🙂

400 gr kyllingebryst skåret i mindre tern
2 spsk olivenolie
2 spsk paprika
1 spsk kardemomme
1 spsk nellike
1 tsk knust spidskommen
2 tsk salt
1 tsk peber
2 fed hvidløg
1 tsk chilisalt
2 spsk citronsaft
1 spsk sukker

Bland alle ingredienser til marinaden og smag den til. Vend kyllingestykkerne godt rundt i den og stil det hele i køleskabet mindst et par timer.

Varm en pande op og kom kylling og marinade på panden. Vend flittigt rundt, så kyllingestykkerne ikke branker. Når de er  pænt brune, lægges de til afkøling.

Lav en god salat af f.eks. spidskål, salat, grønne asparges, squash og tomater. Eller brug det du har.

Bland de kolde kyllingestykker i salaten og server med groft brød.

Hurtig, nem og sund aftensmad er klar. Er der rester, vil det være perfekt i madpakken dagen efter.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Forårssnegle med lækkert fyld

Kransekage-Macaroons

Så er der SMUK aftensmad

Våd tur i Fredericia

Ostekageis på mandelbund

Boller i Karry med prikker

Galette med stegt flæsk

Stegte rosenkål

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.