• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Gris i Sauce

Gris i Sauce

Udgivet: 13. mar. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Egentlig havde vi bestemt, at vi skulle have en omgang biksemad med kødrester fra weekenden. Jeg havde ca. en 400 gr hvidløgsmarineret svinekød, som ville være fint i små tern sammen med kartofler og spejlæg. Men på en eller anden måde, fik jeg pludselig en idé om, at det skulle være noget helt andet. Med inspiration fra en af retterne i Anh Lês nye bog, fik jeg en ganske udmærket ret bikset sammen. Og serveret med en omgang bulgur med tomater og masser af persille, vakte retten glæde.

[ingredients title="Gris i Sauce"]

  • ca. 400 gr svinekød, en rest fra anden middag
  • 2 porrer
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 dl tomatsauce
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • ca. ½ l vand med grøntsagsbouillon
  • 2 dl. mælk eller kokosmælk
  • 3 tsk hvidløgssalt
  • 1 nip Birds Eye Chilisalt
  • olie til at brune i
  • maizena til jævning
  • evt. lidt kulør
  • masser af persille

Skær løg i tern og svits dem let i en gryde med olie. Tilsæt kød, du har skåret i mindre stykker og giv det lidt farve. Mit kød var stegt, men man kan sagtens starte fra start med kødet, - men så skal det måske have lidt længere kogetid.

Tilsæt porrer i skiver, tomatsauce, soya, fiskesauce og vand med bouillon, og lad det hele simre i ca. 30 min. Kødet må gerne være rigtig godt mør og smagen bliver bedre jo længere det koger. Kom gulerødder i skiver i retten sammen med mælken, og lad det igen simre i ca. 10 min. Smag til med saltene og jævn sovsen lidt. Er den for bleg, kommes lidt kulør i. Kom masser af persille over ved servering.

Jeg kogte lidt bulgur til, og blandede med små tomater i kvarte og også her masser af persille.

[/ingredients]

En herreret at en kødrest, i bedste Stop-spild-af-mad stil.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Marineret Rejesalat med Avocado

En dag mere på Tønder Festival

Jordbærtærte og Silkeborg

Sur-sød Kartoffelsalat

Ris á l'mande Is med Kirsebærsovs

Marineret oksekød med masser af grønt

Ostesauce til kartoflerne

Mørbrad med pesto og bacon samt kartofler med birkes.

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.