MADBLOG & LIVSSTIL

Når det er efterår kan man absolut ikke komme uden om suppe. Jeg synes det er noget af det bedste, og kan varieres i det uendelige, men min absolut favoritsuppe er denne oksekødssuppe. Jeg har lavet den tidligere, men det er sjældent, at vi får den lige efter opskriften. Jeg bruger den mere som en restesuppe, når der er mange grøntsager der skal bruges. Men der er altid nogle faste ingredienser, og det er tomatsauce, hakket oksekød og nudler.

Får I ofte suppe? Jeg husker da jeg var barn, “fandtes” suppe kun i 4 udgaver: hvidkålssuppe, guleærter suppe, grønkålssuppe og klar suppe,der enten var kogt på okse eller kylling. Som dessert kunne der snige sig en hyldebærsuppe ind en gang imellem, men ellers blev alle de spændende muligheder slet ikke brugt. Nu kan man jo slet ikke tælle, hvor mange slags suppe der er lavet opskrifter på.

suppe-dudson-1-2

Denne mandag og tirsdag, for der var rigelig mad til 2 dage til os 2, blev der lavet denne udgave af suppen:

400 gr hakket oksekød
1 stort løg
1 porre
4 gulerødder
½ spidskål
2 kartofler
1 dåse baked beans i tomatsovs
1 dåse flåede tomater i tern
2 store spsk tomatpure (koncentreret)
1 l. oksebouillon
1 håndfuld nudler
2 spsk paprika
2 store tsk hvidløgspebersalt fra Mariager
½ tsk birds eye chilisalt fra Mariager
1 hvidløgsfed

Løg og porrer skæres i små tern/skiver og svitses i lidt olie i gryden. Kødet tilsættes, og brunes rigtig godt. Tilsæt bønner, tomatsauce og tomatpure sammen med bouillon og krydderier. Lad det hele simre i ca ½ time. Gulerødder og kartofler skæres i mindre stykker og spidskål skæres i strimler.  Tilsæt grøntsager og lad koge i 10 min. Tilsæt nu nudler og kog til de er møre.  Smag til og server rygende varm med noget godt brød til.

Suppen er serveret i Dudson Evolution Granite skåle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter