• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Jul

Chili-Chokolade Småkager

Udgivet: 15. dec. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Alt imens chokolade-konkurrencen kørte, er jeg gået igang med at afprøve nogle af de idéer som I kom med. Dina Larsen foreslog småkager med chili chokolade, og de blev en succes, og vil blive lavet igen.

125 gr. blødt smør
200 gr. sukker
1 lille tsk vanilje
1 æg
250 gr. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
150 gr Marabou Premium Chili

Rør det bløde smør, sukker, vanilje, æg, mel og bagepulver godt sammen til en blød dej. Bland 75 gr hakket chokolade i dejen, og del dejen i 2. Den ene del, trilles til en tyk pølse, ca. 5 cm i diameter.
Den anden del blandes med 75 gr smeltet chili chokolade, og trilles ligeledes til en pølse. Læg begge koldt i mindst 1 time, inden de skæres i tynde skiver.

Bages ved 190 grader øverst i ovnen i 5-6 min. Hold øje med dem.

Og så er kagedåsen fyldt. Men de smager nu godt, sådan lune og helt friskbagte, så der er smuttet nogle ned inde de kom i dåsen. De er sprøde og lækre, og ikke til at holde fingrene fra. Og så er jeg helt sikker på, at de også kan bages på andre tider af året, end lige i julemåneden.

Man kan også lave et par ruller og fryse dem, så er det hurtigt at lave lune småkager  selvom tiden er knap.

 

 

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Julens Mazarintærte

Julede Havregrynssnitter

Kaffekugler med dadler

Så er det blevet koldt

Salat med blomkål

DurumBoller

Salatbåde med Aspargespuré

En weekend i Aarhus

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.