En heldig (frokost-)Kartoffel

I weekenderne er det ofte, at vi ikke lige har lyst til så meget frokost. I dag fik vi så i stedet for, en bagt kartoffel, som smagte godt, mættede og som til med var nem at lave.
Jeg havde 3 færdigbagte kartofler stående, som blev til de heldige kartofler.

3 bagekartofler (bagte)
20 gr smør
1 æggehvide
1 stor spsk creme fraiche
1 tsk ramsløg (eller andet krydderi)
Skinke skåret i meget tynde strimler
salt og peber
Revet ost

I de bagte og kolde kartofler laves der et rundt hul øverst. Kartoflen udhules forsigtigt med en ske, så der er skal med lidt kartoffel tilbage. Pas på ikke at lave hul i den.

Bland indmaden fra kartoflerne med smør, æggehvide, smeltet smør og krydderier, og mos det godt sammen. Jeg synes der gerne må være små klumper kartofler i. Bland til sidst skinkestrimlerne i og fyld det i de udhulede kartofler. Gerne med en lille top.
Øverst kommes lidt revet ost, inden de kommes i en varm ovn og bages i ca. 30 min. Indmaden skal være varm og osten gylden.

Kartoflerne kan serveres alene, eller sammen med en lille salat. De er også gode til madpakken, hvor de nemt kan spises som fingermad med en teske.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*