Kålrisotto

Nu hvor de danske grøntsager rigtig begynder at komme, kan jeg slet ikke lade være med at benytte mig af det. I stedet for ris, lavede jeg derfor en omgang “ris” af et blomkål. For at det ikke skulle blive en for tør omgang, blandede jeg det op med lidt skyr, så det nærmest var som en risotto. Dog uden rejer i, men det ville også være ret godt.

1 lille blomkål
1 bundt radiser
1 bundt persille
3-4 spsk. skyr/creme fraiche
3 store tsk aiola/mayonnaise med hvidløg
salt, peber

Blomkål rives fint, så det nærmest ligner ris. Heri blandes radiser i små skiver eller tern og et stort bundt friskhakket persille fra haven.

Dressingen røres af skyr/creme fraiche og mayonnaise og smages godt til. Blad lidt i grøntsagerne ad gangen, det må endelig kun lige fugtes og ikke søbe i dressing.

Så er det bare at servere, og jeg er sikker på at dine gæster eller din familie vil være vilde med det.

Kålrisotto kan serveres til mange retter, kun fantasien sætter grænser. Skal det udgøre et let måltid, kan der blandes rejer i salaten, og serveres med noget godt brød til.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*