• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Kålrisotto

Kålrisotto

Udgivet: 10. jul. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nu hvor de danske grøntsager rigtig begynder at komme, kan jeg slet ikke lade være med at benytte mig af det. I stedet for ris, lavede jeg derfor en omgang "ris" af et blomkål. For at det ikke skulle blive en for tør omgang, blandede jeg det op med lidt skyr, så det nærmest var som en risotto. Dog uden rejer i, men det ville også være ret godt.

1 lille blomkål
1 bundt radiser
1 bundt persille
3-4 spsk. skyr/creme fraiche
3 store tsk aiola/mayonnaise med hvidløg
salt, peber

Blomkål rives fint, så det nærmest ligner ris. Heri blandes radiser i små skiver eller tern og et stort bundt friskhakket persille fra haven.

Dressingen røres af skyr/creme fraiche og mayonnaise og smages godt til. Blad lidt i grøntsagerne ad gangen, det må endelig kun lige fugtes og ikke søbe i dressing.

Så er det bare at servere, og jeg er sikker på at dine gæster eller din familie vil være vilde med det.

Kålrisotto kan serveres til mange retter, kun fantasien sætter grænser. Skal det udgøre et let måltid, kan der blandes rejer i salaten, og serveres med noget godt brød til.

 

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Kastanjer og små søde flasker

billede med hjemmebagte kaffebrød

Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen

Snottet og slatten

Koteletter med Stikkelsbærsauce.

Røget Laksetatar

Asparges Tærte

Pebermynte konfekt

Uge 43

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.