Torskerogns-Frikadeller

Torskerogns-Frikadeller

Efter et par dage med alt for meget mad, skal der noget let i maven. Torskerogn er ikke noget vi får ofte her, men i dag fik jeg lyst til de nemme og gode frikadeller, lavet af netop torskerogn. Jeg kom små agurker i, men de kan nemt udskiftes med f.eks. kapers. Hører du til dem der ikke kan undvære sovsen, er en persille- eller citronsovs rigtig god til. Eller man kan lave en hjemmelavet grov remoulade.
Lav gerne en stor portion, for de små lette frikadeller er rigtig gode til madpakken dagen efter.

frikadeller-torskerogn1 lille  rødløg
1 håndfuld persille (eller dild)
8 – 10 cornichon (små syltede agurker)
2 dåser torskerogn
1 stort æg
8 spsk mel
salt og peber
olie til stegning

Torskerogn røres sammen med fint hakket rødløg, finthakkede cornichoner, hakket persille, æg og mel. Smages til med salt og peber. Så nemt, – og de er klar til at blive formet til 8 – 10 frikadeller  med en ske, og så lige på panden der er varm med olie på. Lad dem endelig blive brune på den ene side, før de vendes. Torskerogn er jo lidt skrøbelig. Men resultatet bliver de lækreste frikadeller.

Serveres med det du bedst kan lide. Vi fik en enkel salat til.

Og så er jeg klar til at smide mig i lænestolen med en kop kaffe og se “Den store bagedyst”, mens Jens er igang med at indrette “herre-værelset” ovenpå. Eller måske “Dicte” vinder i aften. Den har jeg nemlig slet ikke fået set endnu, altså de nye afsnit.

Må I alle have en dejlig onsdag aften!

Print

5 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*