• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Fisk » Torskerogns-Frikadeller

Torskerogns-Frikadeller

Udgivet: 1. okt. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Efter et par dage med alt for meget mad, skal der noget let i maven. Torskerogn er ikke noget vi får ofte her, men i dag fik jeg lyst til de nemme og gode frikadeller, lavet af netop torskerogn. Jeg kom små agurker i, men de kan nemt udskiftes med f.eks. kapers. Hører du til dem der ikke kan undvære sovsen, er en persille- eller citronsovs rigtig god til. Eller man kan lave en hjemmelavet grov remoulade.
Lav gerne en stor portion, for de små lette frikadeller er rigtig gode til madpakken dagen efter.

1 lille  rødløg
1 håndfuld persille (eller dild)
8 - 10 cornichon (små syltede agurker)
2 dåser torskerogn
1 stort æg
8 spsk mel
salt og peber
olie til stegning

Torskerogn røres sammen med fint hakket rødløg, finthakkede cornichoner, hakket persille, æg og mel. Smages til med salt og peber. Så nemt, - og de er klar til at blive formet til 8 - 10 frikadeller  med en ske, og så lige på panden der er varm med olie på. Lad dem endelig blive brune på den ene side, før de vendes. Torskerogn er jo lidt skrøbelig. Men resultatet bliver de lækreste frikadeller.

Serveres med det du bedst kan lide. Vi fik en enkel salat til.

Og så er jeg klar til at smide mig i lænestolen med en kop kaffe og se "Den store bagedyst", mens Jens er igang med at indrette "herre-værelset" ovenpå. Eller måske "Dicte" vinder i aften. Den har jeg nemlig slet ikke fået set endnu, altså de nye afsnit.

Må I alle have en dejlig onsdag aften!

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Friterede spinatblade

Søde porrer til forret

Mandelkager med smørcreme

Kanelsnegle af de lækre

Kartoffelkager og hamburgerryg

Mariager Saltcenter - Mad for Alle

Økologiske spegepølser fra Højer

Butternut med fyld

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Pia Christiansen

    januar 12, 2018 at 1:20 pm

    Jeg prøvede denne opskrift i går. De smager rigtig godt, selv min mand kunne lide dem ?Jeg havde dog ikke noget persille, men det skaffer jeg til næste gang ?
    Tak for nogle super gode opskrifter

    Svar
    • Ellen

      januar 13, 2018 at 9:31 pm

      Hej Pia
      Hvor er det dejligt I kunne li' frikadellerne og mine andre opskrifter.
      Jeg bliver altid glad når I kan bruge det jeg laver 🙂

      Hilsen Ellen

      Svar
  2. Pia H

    oktober 03, 2014 at 7:05 am

    Hej Ellen

    Jeg har aldrig prøvet at lave deller med dåse-torskerogn... men hvorfor ikke??
    Dåse-tun til gengæld har tit stået på menuen... dog er det alt for længe siden :-/

    - Pia

    Svar
    • Ellen

      oktober 04, 2014 at 9:59 am

      Dåsetun har jeg aldrig prøvet. Blander du også det med lidt mel, æg og krydderier?
      Måske jeg skal have det afprøvet også 🙂

      Rigtig god weekend til dig!

      Svar
      • Pia H

        oktober 07, 2014 at 5:26 pm

        Hej Ellen

        Ja, sådan ca. som alm. frikadeller 😀

        - Pia

        Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.