Krydrede knasefrikadeller

Der er dømt frikadeller i madpakken i morgen. Knasefrikadeller der spises med fingrene. Jeg fik nemlig lavet lidt rigelig til aftensmaden, og de smagte så godt at vi begge gerne vil have dem med i madpakken. De er ekstra gode til madpakken, fordi de ikke er fedtede. Jeg vendte frikadellerne godt rundt i dukkah, men sesamfrø eller grofthakkede mandler kan også bruges.


600 gr svinekød
2 tsk salt
1 tsk peber
2 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 æg
4 spsk rasp
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl hakket frisk persille
2 dl sesam eller dukkah
1 par dryp olivenolie


Bland farsen med æg, rasp og krydderierne og ælt godt sammen. Form frikadellerne i den form du ønsker og tril dem godt i dukkah, sesamfrø eller grofthakkede mandler. Læg dem på bagepapir på en bageplade, dryp frikadellerne med et par dryp olivenolie og kom dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Imens laves en lækker salat, gerne med fetaost og stegte kartofler, som serveres til de knasende frikadeller.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*