Jeg ved nok, at der i USA findes noget lignende, men jeg ved ikke hvad de kalder dem. Jeg kalder mine for Hot Beef, fordi de er som Hot Dogs, men blot med bøfkød i.
Brøddene bagte jeg selv, men købte kan selvfølgelig også anvendes, og fyldet kan varieres efter hvad man har i køleskabet. Egentlig er det bare en cheese-burger, men lyder mere sjov at kalde dem Hot Beef 🙂
Jeg havde ikke lige løg, men fandt istedet for et spidskål, som kunne skæres i tynde strimler og frituresteges så de blev som løg.
Hot Beef Brød
3 dl vand
50 gr økologisk gær
1 dl olie
1 æg fra fritgående høns i frugtplantagen
3 tsk salt
ca 600 gr hvedemel
Gær røres ud i det håndvarme vand. Ægget tilsættes og det sigtede mel og salt sammen med olien. Ælt dejen godt så den er smidig.
Hæves tildækket ca ½ time
Den hævede dej formes til 10 pølsebrød og sættes på plade, hvor de efterhæver ca 15 min.
Smør dem med sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min.
Imens de bager, kan fyldet laves.
Kødfyld (2 - 3 personer )
200-300 gr oksekød, hakket
salt, peber, hvidløg og andre krydderier du har lyst til
½ dl vand
2 stilke blegselleri i skiver
1 gulerod, groft revet
2 forårsløg i skiver
Kødet brunes i lidt olie til det er skilt. Blegselleri, gulerod og forårsløg tilsættes sammen med krydderierne og vand. Småsimrer et kvarters tid.
Når brødene er bagte og let afkølede, og kødet er klar, skæres brødene over eller lidt op og fyldet med kød, løg, en stibe sennep og revet ost. Kommes ind i ovnene til osten er smeltet.
Inden servering åbnes de let og der kommes agurkesalet og lidt ketchup inden i Hot Beef.
Serveres med Ovnbagte kartofler.
Ivar
Sjovt at se den opskrift.
Jeg laver det somme tider, hvis jeg har en rest kødsovs af en eller anden slags (millionbøf, chili, cottage pie, sugo, keema matar e.l.).
Troede ærligt talt, at det var mit eget skøre påfund.
Mvh
-ivar
Ellen
Åh ja kender det. Men det er da dejligt at finde andre der også bruger resterne på kreative måder. Og det smager jo godt 🙂