Jeg elsker sommeren, hvor man kan lave maden udendørs, eller i hvert fald en del af den. Grillmad er skønt!
Disse spyd er nemme og hurtige, og alle kan li' dem. Tilbehøret kan man vælge hvad man bedst kan li'. Kartoffelsalat, grønsalat, bagte kartofler, eller hvad med en gang edamerbønner med jordbær?
Marinaden kan ligeledes tilsættes som I bedst kan li'.
1 svinemørbrad
5-6 spyd
olie, salt og krydderier
Skær den afpudsede mørbrad i mindre stykker/tern og læg dem i en skål. Bland 1 dl olie med krydderier. Jeg har brugt Tomatsalt, peber, friske rosmarin kviste og frisk oregano. Et enkelt fed hvidløg kom der også i.
Marinaden kommes over køddet og det blandes godt rundt. Dæk fadet til, og sæt det hele i køleskabet i mindst 3 timer.
Ca. ½ times tid inden grillen er klar, lægges træpindene i vand, så de suger en masse vand og der ikke så nemt går ild i dem på grillen.
Når pindene har trukket, skal kødet spiddes på de våde pinde. Kom gerne små lidt peberfrugter eller champignon imellem kødstykkerne, men uden er også godt. Grilles ca. 10 min, til de er brune hele vejen rundt. Vend flittigt.
Man skal lige passe på, for olien kan give flammer i starten.
Servér evt. kartoffelbåde, salat og noget hjemmebagt brød til. Og husk endelig et glas vin, - det er jo sommer 😉
Velbekomme og skøn sommeraften ved grillen!
Skriv din kommentar her