• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Grill Mad » Marinerede Grillspyd

Marinerede Grillspyd

Udgivet: 26. maj. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg elsker sommeren, hvor man kan lave maden udendørs, eller i hvert fald en del af  den. Grillmad er skønt!

Disse spyd er nemme og hurtige, og alle kan li'  dem. Tilbehøret kan man vælge hvad man bedst kan li'. Kartoffelsalat, grønsalat, bagte kartofler, eller hvad med en gang edamerbønner med jordbær?

Marinaden kan ligeledes tilsættes som I bedst kan li'.

1 svinemørbrad
5-6 spyd
olie, salt og krydderier

Skær den afpudsede mørbrad i mindre stykker/tern og læg dem i en skål. Bland 1 dl olie med krydderier. Jeg har brugt Tomatsalt, peber, friske rosmarin kviste og frisk oregano. Et enkelt fed hvidløg kom der også i.
Marinaden kommes over køddet og det blandes godt rundt. Dæk fadet til, og sæt det hele i køleskabet i mindst 3 timer.

Ca.  ½ times tid inden grillen er klar, lægges træpindene i vand, så de suger en masse vand og der ikke så nemt går ild i dem på grillen.

Når pindene har trukket, skal kødet spiddes på de våde pinde. Kom gerne små lidt peberfrugter eller champignon imellem kødstykkerne, men uden er også godt. Grilles ca. 10 min, til de er brune hele vejen rundt. Vend flittigt.

Man skal lige passe på, for olien kan give flammer i starten.

Servér  evt. kartoffelbåde, salat og noget hjemmebagt brød til. Og husk endelig et glas vin, - det er jo sommer 😉

Velbekomme og skøn sommeraften ved grillen!

Mere inspiration

  • Tomater på grillen
  • Portobellosvampe med asparges og pesto
  • Lav mad på grill
    Grilltips og Grillburger
  • Kartoffelsalat og rødvin

Se mere indhold på bloggen

Grove madbrød med perlespelt

Fuldkornsdurum Madbrød

Skinkeruller med Fetamousse

Fastelavnsbakkelser

Frokost på Vester Vedsted Vingård

Hjemmelavet burger

cottage pie sheperds pie

Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos

Portobello Svampe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.