• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød

Pølsebrød eller madbrød

Udgivet: 3. aug. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Ferien er startet, fredag aften havde vi besøg af gode venner og lørdag aften var vi til grillaften hos andre gode venner. Søvn er der ikke blevet så meget af i weekenden, så i dag, søndag aften skulle der bare være en let aftensmad, for energien var ikke helt i top.
Det blev til hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og kyllingepølser.

Pølsebrød/Madbrød
25 gr gær
1 spsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl olie
5 dl vand
ca. 800 gr mel
1 dl. soltørrede tomater

Gær, salt og sukker røres ud i vandet. Tilsæt olie og mel og ælt tilsidst de grofthakkede soltørrede tomater i dejen. Ælt og ælt, til det er en blød sej dej.

Læg dejen til hævning i en skål i 2 timer

Af dejen formes nu 24 små aflange pølsebrød. Mindre antal, hvis der ønskes større brød.

Lægges på en bageplade og efterhæver en ½ time.

Pensles med vand og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.

Når pølsebrødene er lidt afkølede, skæres de halvt igennem, og fyldes med lidt pesto eller blommechutney. et salatblad kommes i, inden pølsen lægges i brødet. Top din hotdogs med små fine tern af tomater og rødløg, og slut gerne med et par skiver oliven. Tomater og løg kan med fordel vendes i en olieeddikedressing, men endelig ikke for meget. Kun lige for at give lidt frisk smag.

Jeg brugte gode kyllingepølser, men krydrede oksekødspølser vil også være rigtig gode. Ja alm. wienerpølser kan selvfølgelig også bruges, ligesom man kan bruge traditionel tilbehør til sin hotdogs.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Brød med svedjerug

Ris a la mande i Sommerklæ'r

Juleboller til 1. søndag i advent

Små Krydderkager

Ricotta kage med solbær

Krydderkage

100 elever spredte øko-budskaber til fødevaremesse

Havkat eller Koteletfisk

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.