• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Pølsebrød eller madbrød

Pølsebrød eller madbrød

Udgivet: 3. aug. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Ferien er startet, fredag aften havde vi besøg af gode venner og lørdag aften var vi til grillaften hos andre gode venner. Søvn er der ikke blevet så meget af i weekenden, så i dag, søndag aften skulle der bare være en let aftensmad, for energien var ikke helt i top.
Det blev til hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og kyllingepølser.

Pølsebrød/Madbrød
25 gr gær
1 spsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl olie
5 dl vand
ca. 800 gr mel
1 dl. soltørrede tomater

Gær, salt og sukker røres ud i vandet. Tilsæt olie og mel og ælt tilsidst de grofthakkede soltørrede tomater i dejen. Ælt og ælt, til det er en blød sej dej.

Læg dejen til hævning i en skål i 2 timer

Af dejen formes nu 24 små aflange pølsebrød. Mindre antal, hvis der ønskes større brød.

Lægges på en bageplade og efterhæver en ½ time.

Pensles med vand og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.

Når pølsebrødene er lidt afkølede, skæres de halvt igennem, og fyldes med lidt pesto eller blommechutney. et salatblad kommes i, inden pølsen lægges i brødet. Top din hotdogs med små fine tern af tomater og rødløg, og slut gerne med et par skiver oliven. Tomater og løg kan med fordel vendes i en olieeddikedressing, men endelig ikke for meget. Kun lige for at give lidt frisk smag.

Jeg brugte gode kyllingepølser, men krydrede oksekødspølser vil også være rigtig gode. Ja alm. wienerpølser kan selvfølgelig også bruges, ligesom man kan bruge traditionel tilbehør til sin hotdogs.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Rabarbersirup

Torsk i ovn med krydderurter

Kalvesteg i Æblejuice

Salat Bowl

Svinekoteletter med rodfrugter

Håndmikser fra White Away

Koldskålsfromage med Rabarber

Ostemadder med lækkert pynt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.