Ferien er startet, fredag aften havde vi besøg af gode venner og lørdag aften var vi til grillaften hos andre gode venner. Søvn er der ikke blevet så meget af i weekenden, så i dag, søndag aften skulle der bare være en let aftensmad, for energien var ikke helt i top.
Det blev til hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og kyllingepølser.

tomat-polse-brod

Pølsebrød/Madbrød
25 gr gær
1 spsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl olie
5 dl vand
ca. 800 gr mel
1 dl. soltørrede tomater

tomatbrod

Gær, salt og sukker røres ud i vandet. Tilsæt olie og mel og ælt tilsidst de grofthakkede soltørrede tomater i dejen. Ælt og ælt, til det er en blød sej dej.

Læg dejen til hævning i en skål i 2 timer

Af dejen formes nu 24 små aflange pølsebrød. Mindre antal, hvis der ønskes større brød.

Lægges på en bageplade og efterhæver en ½ time.

Pensles med vand og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.

salat-tomat-oliven-hotdogs

Når pølsebrødene er lidt afkølede, skæres de halvt igennem, og fyldes med lidt pesto eller blommechutney. et salatblad kommes i, inden pølsen lægges i brødet. Top din hotdogs med små fine tern af tomater og rødløg, og slut gerne med et par skiver oliven. Tomater og løg kan med fordel vendes i en olieeddikedressing, men endelig ikke for meget. Kun lige for at give lidt frisk smag.

hotdogs-brod

Jeg brugte gode kyllingepølser, men krydrede oksekødspølser vil også være rigtig gode. Ja alm. wienerpølser kan selvfølgelig også bruges, ligesom man kan bruge traditionel tilbehør til sin hotdogs.

polsebrod-polse

Polsebrod-hotdogs-bid

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter