Se hvordan du bager lækre og nemme pølsehorn. Denne opskrift er med yoghurt og speltmel, og det giver 18 18 fantastiske pølsehornsgifler.
Pølsehorn er altid et sikkert hit, og disse pølsehornsgifler er altså ekstra gode, så dem skal du prøve at bage.
De er bagt med lidt yoghurt og speltmel, hvilket gør dem super lækre.
Du får 18 styks ud af opskriften, og i pølehornene kan du jo komme almindelige små pølser eller kyllingepølser. Det er op til dig.
Pølsehornene er fryseegnet, så lav bare rigeligt, da de også er perfekte til madpakken.
Opskrift på pølsehorn
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 2 dl vand lunkent
- 1 dl yoghurt
- 1 æg
- 0,5 dl olie
- 100 g speltmel fuldkorn
- 350 g hvedemel ca. mængde
- 1 æg sammenpisket æg til pensling
- 18 pølser små, brunch
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål. Kom salt, sukker, vand og yoghurt i, og rør gæren ud.
- Tilsæt olie, æg og de to meltyper. Hold lidt af hvedemelet tilbage, så det ikke bliver for tør en dej.
- Ælt dejen godt og grundigt, så den er blød og smidig. Kom dejen i en skål og dæk med et rent viskestykke. Imens kan du lige rydde op og måske gøre bagepladerne klar.
- Når dejen har hævet en halv time, deles den i 3 kugler.
- Hver kugle rulles ud i en cirkel, ikke for tyndt, og skæres i 6 trekanter.
- Læg pølsen på den brede ende, og tril ned til snippen, så det bliver til et horn.
- Læg dine pølsehorn på bagepladen efterhånden som de er færdige.
- Efterhæver ca. 20 min, inden de smøres med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca. 15 min. De skal være smukt lysebrune og dødlækre.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
157
% Daglig værdi*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
24
mg
8
%
Sodium
363
mg
16
%
Potassium
94
mg
3
%
Carbohydrates
21
g
7
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
27
IU
1
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
21
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Så er der nybagte pølsehorn.
Det er svært ikke at spise dem straks, de dufter og ser SÅ gode ud. Og det er de også.
Du kan med fordel bage en dobbelt portion, og så fryse dem ned. Pølsehornene er fryseegnet.
Skriv din kommentar her