• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Stegte porrer med balsamico

Stegte porrer med balsamico

Udgivet: 27. feb. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg indrømmer gerne, at jeg er ved at være bare lidt træt af rodfrugter og det som vi nu har fået igennem vinteren. Solen skinner og jeg har lyst til de lettere salater.

Men denne lille ret med porrer, er nu slet ikke så tosset. Enkel, let og smuk at se på. Og det aller vigtigste, den smager forrygende godt. Så er det lige jeg kommer til at længes efter aftenerne, hvor vi kan sidde ude og grille maden. Åh hvor bliver det dejligt, når den tid kommer.

Nu lige er det bare med at nyde foråret, som vi har i disse dage. Hvad hjælper det at tænke, om det nu holder, eller om vi får sne senere. Nyd istedet den dejlige sol og de milde grader fuldt ud.

Og så spise mad, der minder om forårsmad.

[ingredients title="Stegte Porrer"]

  • 1 porre pr. pers.
  • olie til stegning hvis det er på panden
  • grønt, f.eks. salater, persille
  • Balsamico Tangperler fra Tanghuset
  • smør til smeltning ell. en god olivenolie
  • revet ost
  • lidt pinjekerner
  • salt og peber
  • evt. balsamico hvis du ingen perler har

Rengør porrerne og skær det grønne fra, så du kun har det hvide stykke. Skær den igennem på langs.
Smid ikke det grønne fra porren væk, det kan altid bruges en anden dag.

Snit salat eller persille groft, og rist pinjekernerne indtil de har lidt farve.

Kom lidt olie på en varm pande og steg porrestykkerne på begge sider, så de har farve og mærkes let bløde. De skal ikke være helt smattede, men sådan lige behagelige at spise.
Har du grillen igang, er det perfekt at grille dem.

På en tallerken anrettes de grillede porrer. Hæld det smeltede smør eller olie hen over porrerne, og evt. en enkelt streg balsamico. Giv porrerne et kværn salt og peber.
Fordel salat/persille hen over, og slut af med balsamico tangperlerne, pinjekerner og revet ost.

Lækkert som tilbehør til de fleste kødretter, men bestemt også dejlig som forret eller frokostret.

[/ingredients]

Sidder du nu som den vågne læser, og tænker hvor er pinjekernerne? Ja jeg indrømmer det, jeg glemte dem inden jeg tog fotografiet. Lidt øv, men mon det ikke går alligevel.

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Kagen der matcher stuen

Glimt fra FOOD Festival 2013

Marcipan med nutella

Svesket chokoladekage

Fredags-boller

Æblekage Shots

Ferien er slut

Elverbrød

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.