MADBLOG & LIVSSTIL

Rundtenom nogle af de SMUKKE madsteder

KLIK HER FOR AT LÆSE DE NYESTE HISTORIER FRA SMUKFEST - OGSÅ FRA 2016

Torsdag eftermiddag inviterede Smukfest netværket Mad & Medier samt særligt inviteret presse, på en lille appetitvækker af et udvalg af festivalens mange vandingshuller både i flydende og fast form.  Da jeg både var der som presse, men også er medlem af Mad & Medier, skulle jeg da med på turen. Og det fortrød jeg så absolut ikke.

Stig Andersen fra Smukfest - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede

Vi startede i presseteltet, hvor Stig Andersen (produktionchef) fortalte om festivallen i grove træk, inden vi begav os ud i skoven for at besøge et par af de ca. 55 madboder der er i skoven.

Hollændersvinget – Food trucks fra træskolandet
De flotte og karakteristiske hollandske madvogne kommer hele vejen fra Holland, for at deltage i Smukfest. Der er mange gode og sjove tilbud, men deres hjemmelavede og supergode fritter skal helt bestemt fremhæves. Prøv dem - de er super gode!

Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Og lige et billede af Rasmus ved en af de hollandske vogne 🙂 Det er da bare SMUKT! De bedste store fritter fåes i Hollændersvinget - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede

Skanderborg Håndbold
Skråt overfor ligger boden Skanderborg Håndbold. Her står  Skanderborgs  sportforeningsliv på mål for mad af god kvalitet. Torben fortalte og hvordan de sammen med festivallen finder ud af menuen der netop skal være i år, og de 400-500 hjælpere knokler for at vi som festivalgæster kan få os et godt måltid mad her. Der lægges meget vægt på de gode varer, - for som Torben fortæller - med dårlige råvarer sælger vi intet.

Torben Væver fra Skanderborg Håndbold ... og vi lytter alle. Marie og Rasmus Sund Bagels fra Skanderborg Håndbold - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede

Happy Hippie Bar – flydende antidagligsgak på spand
I den flot flower-power udsmykkede bar serveres der cocktails i hele spande. I midten står sugerørene, så flere kan være sammen om den samme spand. Jeg ved af erfaring, at det kan være ret så farligt, for coctailen smager som saftevand  - måske ikke den bedste- , men der er lidt promiller i den. Men sjovt er det.

Populære spande med coctails i Happy Hippie Bar - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede

Smukfisk – tusindevis af åbne østers midt i bøgeskoven
Fra boderne med mad og drikke, der spises og drikkes stående, kom vi til SMUK Fisk , der er en "rigtig" restaurant med siddepladser og tjenere. Priserne er også en del højere her. Men hold op, der er lækker mad her, hvis man kan lide fisk. Ellers tilbyder de også enkelte retter uden fisk. Hver morgen bringes helt friske fisk ind til festivallen for at de smukke festivalgæster kan få bla. hummer, østers, laks, muslinger og kaviar. Især kaviaren var populær i år, men den var også lækker. Vi nød de lækre smagsprøver, mens ejeren Søren Andreasen fortalte og besvarede vores spørgsmål. Smuk Fisk har restauranterne Klassisk Fisk og Klassisk 65 i Aarhus.

Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Populære spande med coctails i Happy Hippie Bar Søren Andreasen Smukfisk - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede

Backstage
Så gik turen gennem backstage. Der var ikke mange artister vi mødte, men disse 3 glade gutter, skabte stemning med deres Shu-bi-dua sang. Ret så festligt.

Backstage, hvor vi møder 3 glade og syngende gutter. - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede

Cofoco Artist Restaurant - helt inde i stage
Selvom om ingen af os have armbånd til stage, der er helt inderst, hvor kunstnerne kan finde lidt fred, kom vi en tur med ind i Artist Restauranten. Her serverer Cofoco de lækreste men også enkle retter for artisterne, der har bestilt bord i forvejen. Det så godt nok lækkert ud, maden.

Artist Restaurant Cofoco - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Artist Restaurant Cofoco - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Artist Restaurant Cofoco - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede

Cofoco Llama – mød en gastronomisk legekammerat
I den store rustne borg ved TV3 teltet, har Cofoco Llama restaurant. Her serverer de bla. en 5 retters snack-menu. Fantastisk lækker. Jeg ville kalde det en let tapas, men den hed nu snack. Som drikkevarer kunne man bestille en kande coctail, men forskellige smag. Vi fik bla. en med ingefær som var ret god. Sådan en kande kunne jeg godt drikke igen. Prisen for snack-menuen mener jeg var 250,- og hertil kom drikkevarer. Ikke helt billigt for snack, som ikke var nok til at kunne gøre det ud for en helt måltid. Hvis man er sulten.

Llama Tapas Snacks - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Llamas kande med super god coctail

Madværket – smag på råvarer fra Trekantsområdet
Den sidste restaurant vi besøgte, var Madværket, som så ved Søbadet og var helt ny i år. Her kunne man bestille op til 6-retters menu. Om der var nogen der fik så mange retter i festivaldagene, ved jeg ikke. Men jeg synes ikke rigtig jeg selv har ro og tid til at sidde og spise så mange retter imellem koncerterne. Det vil jeg gerne på alle andre tidspunkter af året, end lige i en festival.
Men maden var god, det er der slet ingen tvivl om. Gode råvarer der var nænsomt tilberedt og serveret på en enkel og kreativ måde. Vi fik smagsprøver på forretter på et brædt, hovedretten i et glas ligesom desserten. Åh hvor det hele smagte godt. Vi var også så heldige at få en kogebog fra Madværket foræret.
Madværket er en forening, og Trekantområdets fødevarefællesskab. Madværket tager udgangspunkt i lokale avleres råvarer og produkter og samarbejder med områdets lokale kokke, kokkeelever, gastronomer og designere.

Lækre snacks hos Madværket Jimmi Kristensen fra Madværket- Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Madglæde hos Madværket - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede Jacob Buchbjerg fra Smukfest - Tak til Rasmus Holmgård for lån af billede SMUK og spændende tur rundt - Stor Tak for arrangementet!

En rigtig spændende tur, og stor ros til arrangørerne og boderne der tog tid til at fortælle os om netop deres madbod. Rigtig synd, at ikke flere havde taget i mod tilbuddet.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *