Franskbrød med surdej

Jeg har flere gange kikket på en lille pose med økologisk surdej i pulver, som man kan købe i butikkerne, men først i dag fået købt én og afprøvet.

Jeg forsøgte at følge opskriften på posen, for nu at køre den helt igennem, men jeg kom en lille sjat olie i – der stod nemlig intet om fedtstof i opskriften.

Brød med tørret surdej
1 pose tørret surdej
40 gr gær (økologisk)
660 gr økologisk hvedemel
2 tsk salt
½ dl olie
5 dl lunken

Rør gær ud i vandet, og tilsæt surdejen. Rør mel, salt og olie i dejen og ælt den igennem. Sættes til hævning i 1 time – gerne i en hævekurv.

Dejen vendes ud på en bageplade og efterhæver i ½-1 time. Smøres med lidt kaffe eller vand, og kommes i en 200 gr varm ovn. Bages i ca. 25 min.

Og så er der friskbagt surbrød – Velbekomme!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*