MADBLOG & LIVSSTIL

Tirsdags Pyt i pande

Det var nu ikke lige vejret der gjorde, at jeg fik lyst til at så ærter og gulerødder i dag. Men det gjorde jeg altså. Jeg tænkte at nu måtte det altså være, så jeg snart kan få fine ærteskud i salaten.
For ikke så lang tid siden, viste jeg jer min rabarberplante, der lige tittede op ad jorden, og idag har den allerede store blade med fine rabarber under. De skal bare lige blive lidt større, men så skal der også laves rabarbertærte. Jeg er nødt til at have net over køkkenhaven, for dels har jeg en lille kat der gerne vil op i højbedene og dels for fuglene, der sidste år var ret vilde med at finde frø i jorden når jeg såede dem. Så nu er det slut. Basta.

Jeg tror næsten vi i dag slog alle rekorder for hvor mange rester der kan være i vores køleskab. En rest løse ris, nogle pølser, lidt blegselleri, en lille dusk persille, lidt revet hvidkål, et par champignon osv. Ja og så også en rest af hønsesalaten fra i går. Så der var absolut ingen grund til at købe ekstra til aftensmad i dag.

Hønsesalaten var sværest at få ind, så det blev til små ristede franskbrødstrekanter med lidt hønsesalat på. Wupti der var en forret.

Resten blev til en ganske fin Pyt i pande.

[ingredients title="Pyt i Pande"]

  • en rest kogte løse ris
  • 4 wienerpølser skåret i tykke skiver
  • blegselleri skåret i skiver
  • en håndfuld revne gulerødder og hvidkål
  • Champignon i mindre stykker
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk soya
  • grofthakket persille

Smør smeltes på panden og pølserne ristes let brune. Kom ris og grøntsager på og vend det rundt til det er blandet. TIlsæt soya og fiskesauce og lade det stå et par minutter og stege. Smag til med salt og peber. Lige inden servering vendes persillen i.

Sådan! - køleskabet blev ryddet op, vi blev mætte og der blev intet madspild i dag.

[/ingredients]

Nu slutter vi af med en kop god kaffe, og jeg skal til at kigge på den stak af bøger jeg har hentet på biblioteket i dag. Hvilken skal jeg starte med? Det er svært, for alle lyder spændende. Når der sådan meldes "indendørs-vejr" i påsken, er det rart at have læsestoffet klar.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *