MADBLOG & LIVSSTIL

Åh solen har skinnet så dejligt i dag. Dagen startede ellers med hagl og regn, men midt på dagen kom solen frem. Jeg har købt frø og nu skal der snart begyndes at såes – indendørs – så de små planter er klar til at komme ud når det bliver varmere. Det er spændende at bestemme hvad køkkenhaven skal indeholde i år. Jens er ved at gøre kasserne klar til mine højbede, hvor grøntsagerne skal være i. Så skal vi bare finde en rigtig god plads, med mere sol end sidste år.
Indtil videre ved jeg, at der skal såes gulerødder, radiser, salater, blomkål og hokkaido. Men jeg håber at finden et par spændende ting mere.

kaernemaelkskoldskaal_mousse_solbaergele_dessert_08
Når foråret begynder at nærme sig, må maden også gerne smage af forår og sommer. Så derfor blev det til en kærnemælkskoldskålsmousse i weekenden. Og selvfølgelig skal opskriften herind.

kaernemaelkskoldskaal_mousse_solbaergele_dessert_04.2Opskriften er til 4 portioner dessert
2 æggeblommer
3-4 spsk sukker
kerner fra ½ vaniljestang
1-2 tsk citronsaft
3 dl. kærnemælk
4 bl. husblas
1 dl fløde
2 dl solbærsaft, blåbærsaft eller andet saft
2 bl. husblas
Lidt kammerjunkere, bær, melon og chokolade til pynt

Start med at lægge husblasen i blød i koldt vand. Vandet skal dække helt.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn skummende og luftig. Tilsæt kærnemælk  og rør godt rundt.
Pisk fløden til en let flødeskum.

kaernemaelkskoldskaal_mousse_solbaergele_dessert_11
Kom citronsaften i en gryde sammen med de bløde husblasblade, der lige trykkes fri for vand. Smelt og lad det afkøle lidt, inden det hældes i kærnemælken i en tynd stråle, mens der piskes og piskes. Vend tilsidst flødeskummet i, og fordel moussen i 4 dybe tallerkener, glas eller hvad du har lyst til at servere det i. Stil i køleskabet en times tid.
Sæt de sidste 2 blade husblas i blød i vand og varm frugtsaften op til kogepunktet. Knug husblas fri for vand og smelt i saften. Også den sættes til afkøling.

kaernemaelkskoldskaal_mousse_solbaergele_dessert_04
Når moussen er stivnet og saften er begyndt at stivne, kommes der forsigtigt et tyndt lag gele over moussen. Lad stå til det er helt stivnet, inden der pyntes med fine tern af cantaloupmelon, agurk og knuste kammerjunkere. Du kan bruge lige den pynt du har lyst til. Til sommer vil friske hindbær eller jordbær helt sikkert også være gode til.

kaernemaelkskoldskaal_mousse_solbaergele_dessert_13

2 reaktioner

  1. Hej Lars.

    Tusind tak for roserne. Det er dejligt når andre synes det er godt det man laver, og især når en kok synes det er godt 😉

    Jeg gør meget ud af mine billeder, og forsøger at ramme rigtigt, men det kan være svært.

    Fortsat god weekend til dig!

  2. Hej Ellen,

    Det lyder rigtig lækkert, og det ser flot ud. Jeg kan især godt lide billede nr. to i indlægget. Det er virkelig flot, og god vinkel :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter