Sådan laver du toscasnitter, som du kender dem fra din bager. En nem opskrift på nøddetrekanter med fyld af toscadej med hasselnødder.
Jeg tror faktisk disse toscasnitter er lige så gode som bagerens, om end ikke bedre.
De smager i hvert fald rigtig godt, og forsvinder hurtigt her (og hvad gør ikke lige det).
En gang for en hel del år siden (så er jeg vist ved at være gammel, når jeg tænker sådan), skulle min søn sammen med en kammerat bage en kage til klassen. De bagte faktisk disse nøddetrekanter, og scorede ret mange point hos både klassen og læreren.
Se også: Cookies med chokolade - sprøde chokoladecookies
Jeg tror de gik i 8. klasse, men de blev bagt næsten uden hjælp. Det viser hvor nemme kagerne er at lave.
Du får ca. 24 toscasnitter ud af denne opskrift.
Opskrift på toscasnitter
Ingredienser
Bunden:
- 3 hele æg
- 200 g rørsukker eller alm. sukker
- 100 g smør smeltet
- 140 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 vaniljestang kerner fra ½ vaniljestang
- 4 spsk mælk
Toscadej:
- 150 g smør
- 8 spsk sukker
- 4 spsk hvedemel
- 3 spsk mælk
- 150 g hasselnødder hakkede, ell. mandler
Pynt:
- 200 g chokolade til kanterne
Sådan gør du
- Til toscasnitter starter du med, at piske æg, sukker og vaniljekerner rigtig godt.
- Melet blandes med bagepulver og sigtes i, og vendes forsigtigt rundt sammen med mælk og det smeltede og afkølede smør.
- Kommes i en lille bradepande (omkring 28 x 22 cm) og bages ved 195 grader i ca. 25 min.
- Imens kagen er i ovnen, laves toscamassen klar. Alle ingredienserne til toscadej hele røres sammen i en gryde og varmes op til det er flydende. Må ikke koge.
- Kom massen på den varme kage, og sæt den igen ind i ovnen i ca. 10 min. Den må gerne få ganske lidt kulør.
- Afkøl kagen inden den skæres i først kvadrater (ca. 8 x 8 cm) og igen igennem til til de lækre nøddetrekanter.
Tips
De afkølede toscasnitter skal nu pyntes med chokolade.
Smelt chokoladen og dyp/pensl kanterne med chokoladen.
Lad dem tørre og server de lækreste nøddetrekanter til kaffen. Velbekomme.
Birthe Varming
Vedr. Navn på bedstefars skæg kage.
Bedstefar forbinder man jo med en ældre grå/hvid- håret/skægget mand. Ofte med skægstubbe som altid kradser.
Jeg har af min mor fået forklaringen at marengsen med kokos(skægstubbe) minder om bedstefars skæg.?